Odp: Wątek grzybowy.

Byłem dziś na grzybach. Sam, po południu i tylko 1,5 godziny. Powiem Wam, że w moim ponad 35 letnim życiu jeszcze takiego wysypu nie widziałem. Znalazłem ok 3 kg czarnych łebków (tak w Poznaniu nazywamy podgrzybki). Dwa prawdziwki i ok 0,5 kg kurek.

Odp: Wątek grzybowy.

Nawet przez sekundę nie wątpiłem kto mi odpowie na pytanie. Pyzo; dzięki

Odp: Wątek grzybowy.

Co to za grzyb są tego miliony. Myślę, że niejadalny...ale czy trujący?

Odp: Z jajkiem na "ty"

Ja do wrzątku wkładam jajka z lodówki po uprzednim nakłuciu skorupki z tej bardziej "obłej" (mniej stożkowatej) strony. (Mam takie specjalne proste urządzenie). Gotuję 4 min. Gdy jajko bardzo duże to 5 min. Jeszcze się nie zdarzyło aby nie było na miękko.


Odp: Co z cebulą???

Najlepszy sposób aby się nie zepsuła to w odpowiednim czasie ją zjeść

Odp: miałki smak..........

Mc Donald'sowi mówię zdecydowanie NIE

Odp: Brzoskwinie....

Młodość przeminie,
życie przeminie...
I co? Nic nie zostanie?
NIE
Pozostaną BRZOSKWINIE ...

Radzę o tym pamiętać i czasami pomyśleć...."warto żyć...choćby dla samych brzoskwiń". To przepysznie cudowny owoc. A co może nie?

Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Pyza napisał(a): i u mnie kurczak! jakbyśmy się zmówiły zrobiłam udka pieczone na kapuście ze śliwkami świeżymi

Co Wy z tymi kurczakami ? Chcecie aby mi język uciekł do ****

Odp: Suszenie grzybów w piekarniku

Ja suszę grzyby nad kuchenką gazową (gaz płacę ryczałtem). Wszystkie cztery palniki są włączone (mały gaz) a sznurki wiszą pod włączonym okapem.