Odp: Cukier :)
- Forum: Cukier :)
lukrowanepierniczki napisał(a): Jaki cukier najczęściej pojawia się w Waszej kuchni? A może używacie czegoś innego do słodzenia i do wypieków?
U nas najwięcej używa się cukru białego. Czasem brązowy.
Staż w Gotujmy: 2950 dni
Miasto: -
lukrowanepierniczki napisał(a): Jaki cukier najczęściej pojawia się w Waszej kuchni? A może używacie czegoś innego do słodzenia i do wypieków?
U nas najwięcej używa się cukru białego. Czasem brązowy.
skuter5 napisał(a): Mam trzy paczki nadziewanych pierniczków. Jak myślicie nadadzą się one na spód sernika na zimno?
Ja bym je zjadła Do kawy jak znalazł Sernik na zimno to bardzo ciekawy pomysł na wykorzystanie takich ciastek
Co zrobić, żeby miękkie owoce dodane do ciasta nie pogniotły się i nie puściły soku, który zafarbi i sprawi, że ciasto będzie bardziej płynne?
Próbował ktoś soku-napoju (nie pamiętam czy to napój czy sok) z pomelo? Przypomina on w smaku ten owoc czy jest niewiele do niego podobny?
Jak bez korkociągu otworzyć wino? Złamał nam się i ni jak teraz to wino otworzyć :/
Mam suchą babkę cytrynową. Macie pomysł jak ją wykorzystać? Co ciekawego można z niej przygotować?
Jaki krem będzie najlepszy do tortu naleśnikowego?
Jak często pijecie mleko? Wolicie kozie czy krowie? A może inne np. sojowe?
Do czego używacie cukru kokosowego? Zastanawiam się nad kupieniem go na próbę tylko nie wiem do czego go wykorzystać
Ile razy mielicie ser zanim zrobicie z niego sernik?