Pierogi z serem

Jakiego sera używacie do pierogów? Robiłam ostatnio z sera z wiaderka, bo mi zostało jakieś 300 g tego sera i nie maiłam pojęcia co nim zrobić. I to była totalna porażka. Pierogi się rozleciały przy gotowaniu. Ser był wszędzie tylko nie w pierogach

Pierogi

Co robicie, żeby Wam się podczas gotowania pierogi nie rozklejały? Mi przy każdym gotowaniu kilka musi się rozkleić inaczej tradycji nie stało by się za dość. Szczerze mówiąc wolałabym mieć wszystkie pierogi nadziane, a nie część z nadzieniem część bez nadzienia :/

Wino z porzeczki

Macie może sprawdzony przepis na domowej roboty wino z czarnej porzeczki?

Wino do obiadu

Czym się kierujecie dopierając wino do uroczystego obiadu lub też kolacji? Na co zwrócić uwagę przy takim zakupie?

Wzmocnienie włosów

Macie jakiś pomysł jak domowym sposobem wzmocnić włosy?

Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas dzisiaj cudna wiosenna pogoda. Aż żal siedzieć w domu.

Odp: Odp: Masa krówkowa

biedroneczki napisał(a): skuter5 napisał(a): Mam puszkę masy krówkowej, która została mi z Wielkanocy Macie pomysł do czego ją wykorzystać? Mazurek raczej odpada

Odpowiedź delikatnie mówiąc po czasie ale możesz taką masą przełożyć ciastka

https://gotujmy.pl/forum/masa-krowkowa,przepisy-i-potrawy-posty,290932.html

Możesz też zrobić ciasto bez pieczenia typu 3 bit.

Odp: Masa krówkowa

skuter5 napisał(a): Mam puszkę masy krówkowej, która została mi z Wielkanocy Macie pomysł do czego ją wykorzystać? Mazurek raczej odpada

Odpowiedź delikatnie mówiąc po czasie ale możesz taką masą przełożyć ciastka

Odp: Odp: Witajcie !

Marcepanowa kuchnia napisał(a): Zapraszam też na mojego bloga po więcej inspiracji
https://marcepanowakuchnia.pl

Bardzo ciekawy blog Fajne przepisy

Odp: Fasolka szparagowa

skuter5 napisał(a): Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam fasolkę szparagową. Mogę ją jeść codziennie i mi się nie znudzi W jakiej odsłonie najbardziej Wam smakuje to warzywo? Jaką odmianę i kolor najbardziej lubicie?

Ja uwielbiam żółtą. Najbardziej smakuje mi panierowana i smażona