Ciasto filo

Jak przechowujecie ciasto filo, które Wam zostało? Można je zamrozić?

Odp: Odp: Odp: Odp: Deska do krojenia

My mamy drewniane

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas też ślicznie i słonecznie. Aż żal wracać ze spacerów do domu

Odp: Chipsy

  • Forum: Chipsy

robaczek napisał(a): Używał ktoś pokruszonych chipsów do panierowania np. piersi z kurczaka? Jak myślicie to dobry pomysł czy skończy się to katastrofą kulinarną?

Ciekawy pomysł. Ja bym sprawdziła na kilku kawałkach mięsa. Jeśli będą Wam smakowały to spokojnie można działać i robić tak resztę. Jak Wam nie będą smakowały można zrobić tradycyjną panierkę

Upieczona kruszonka

Nie wyszło mi ciasto drożdżowe Została mi góra kruszonki, którą upiekłam. Wyszła mi chrupka posypka Do czego mogę ją wykorzystać?

Odp: Gotowanie makaronu

U mnie odwrotnie Ja dodaję, a moja mama nie

Odp: Babeczki ze świeżymi owocami

lukrowanepierniczki napisał(a): Mam w planach podać gościom kruche babeczki z kremem i świeżymi owocami. Kiedy najlepiej nakładać takie owoce? Wiem, że nie dzień wcześniej, bo będą wyglądały okropnie. Można to zrobić rano czy lepiej przed przyjściem gości?

Ja bym dała przed przyjściem gości.

Odp: Kurczak pieczony

Dzięki za rady. Skorzystam z nich

Kurczak pieczony

W jakiej temperaturze pieczecie kurczaka? Chodzi mi o kurczaka pieczonego w całości.

Odp: Przesiewacz do mąki

Też wolę sitko Te z katalogu są bardzo ciekawe. Całkiem duże są. Moje sitko ma około 12 cm, więc te są ogromne