Ciasto filo
- Forum: Ciasto filo
Jak przechowujecie ciasto filo, które Wam zostało? Można je zamrozić?
Staż w Gotujmy: 2950 dni
Miasto: -
Jak przechowujecie ciasto filo, które Wam zostało? Można je zamrozić?
My mamy drewniane
U nas też ślicznie i słonecznie. Aż żal wracać ze spacerów do domu
robaczek napisał(a): Używał ktoś pokruszonych chipsów do panierowania np. piersi z kurczaka? Jak myślicie to dobry pomysł czy skończy się to katastrofą kulinarną?
Ciekawy pomysł. Ja bym sprawdziła na kilku kawałkach mięsa. Jeśli będą Wam smakowały to spokojnie można działać i robić tak resztę. Jak Wam nie będą smakowały można zrobić tradycyjną panierkę
Nie wyszło mi ciasto drożdżowe Została mi góra kruszonki, którą upiekłam. Wyszła mi chrupka posypka Do czego mogę ją wykorzystać?
U mnie odwrotnie Ja dodaję, a moja mama nie
lukrowanepierniczki napisał(a): Mam w planach podać gościom kruche babeczki z kremem i świeżymi owocami. Kiedy najlepiej nakładać takie owoce? Wiem, że nie dzień wcześniej, bo będą wyglądały okropnie. Można to zrobić rano czy lepiej przed przyjściem gości?
Ja bym dała przed przyjściem gości.
Dzięki za rady. Skorzystam z nich
W jakiej temperaturze pieczecie kurczaka? Chodzi mi o kurczaka pieczonego w całości.
Też wolę sitko Te z katalogu są bardzo ciekawe. Całkiem duże są. Moje sitko ma około 12 cm, więc te są ogromne