Odp: Odp: Odp: Odp: Herbata z pokrzywy

robaczek napisał(a): A mi się lata temu w jednej torebce herbaty owocowej gąsienica trafiła. Było ją widać dopiero po zalaniu torebki wrzątkiem. Teraz kupuję sypane herbaty owocowe

Okropność. Ja bym się już herbaty nie chwyciła

Odp: Odp: Odp: Ryż z jabłkami

A ja mieszam przesmażone jabłka z cynamonem i ugotowanym na sypko ryżem. Przekładam do formy i zapiekam Taki zapieczony jest genialny

Pierniczki na Wielkanoc

Robicie na Wielkanoc pierniczki w wielkanocnych kształtach?

Jajecznica

Na czym najczęściej smażycie jajecznicę? Robicie ją na maśle czy może na przesmażonym boczku? A może jeszcze inaczej?

Masa z galaretki

Jaką temperaturę musi mieć masa z galaretki, żeby można nią było smarować andrut? Mój robi się non stop gumowy

Odp: Przepisy z książek

skuter5 napisał(a): Przygotowujecie dania i wypieki z książek kucharskich? Jeśli tak to sztywno trzymacie się przepisu czy robicie modyfikacje?

Wykonanie wg książek, ale przyprawy daję po swojemu Zmieniam też ilości warzyw, bo uwielbiam marchewkę

Odp: Odp: Wiecznie uśmiechnięte parówki

misia5 napisał(a): biedroneczki napisał(a): Co zrobić i jak gotować parówki, by te nie pękały?

Gotuj je na "wolnym ogniu" Jak będzie zbyt mocny to popękają. 

Spróbuję tak zrobić. Może to pomoże.

Odp: Odp: Wiecznie uśmiechnięte parówki

robaczek napisał(a): biedroneczki napisał(a): Co zrobić i jak gotować parówki, by te nie pękały?

A gotujesz cienkie parówki czy takie grube?

Chodzi o takie grube parówki. Nie serdelki tylko takie grube parówki.