Orzech kokosowy

Jak otworzyć orzech kokosowy żeby powstały dwie ładne połówki? Mi zawsze pękają

Jagodzianki

Co robicie żeby dodane do jagodzianek jagody podczas pieczenia nie rozmoczyły ciasta? Mi się zdarzają takie jagodzianki, gdzie ciasto jest nie do końca upieczone, bo sok z jagód rozmoczył ciasto :/

Lody na patyku

Mam w zamrażarce kilka lodów czekoladowych na patyku. Niestety uległy zgnieceniu i ciężko się je je. Macie pomysł do czego je wykorzystać?

Odp: Podroby

robaczek napisał(a): Można jeść podroby na diecie? Jeśli tak to jakie? Będę wdzięczna za informacje, bo mi mama dziurę w brzuchu wierci

Moja mama jadła wątróbkę

Odp: Jagody :)

ciasteczka napisał(a): Pojawiły się jagody Jak ja za nimi tęskniłam Miałam mrożone, ale takie świeże to co innego Co najczęściej przygotowujecie z jagód? Macie ulubione dania lub ciasto?

Jagodzianki i koktajl z jagodami

Odp: Odp: Karpatka

Może faktycznie ktoś otworzył ten nieszczęsny piekarnik. Spróbuję jeszcze raz. Może tym razem mi się uda

Karpatka

Czemu mi karpatka nie urosła? Robiłam ją jak zawsze, a nie zrobiła się nawet jedna mała górka

Odp: Obiady na upały

lukrowanepierniczki napisał(a): Co przygotowujecie na obiad w upalne dni? Mi brakło pomysłów

Może jajko sadzone, mizeria i ziemniaczki z koperkiem? Ziemniaki z maślanką

Odp: Pasta z awokado

robaczek napisał(a): Jak długo można przechowywać pastę zrobioną z awokado?

Pasta z awokado szybko ciemnieje (przynajmniej moja) i jak się jej szybko nie zje to wygląda mało apetycznie Dwa dni miałam najdłużej.

Jajko na miękko

Ile gotować jajko żeby było na miękko? Zawsze mam na twardo albo niedogotowane Jak gotuje 3 minuty jest na twardo, a jak dwie to pół na twardo pół niedogotowanego z płynnym białkiem