Olej zamiast masła lub margaryny
Chciałabym zastąpić w cieście rozpuszczone masło olejem. Ile mam go dodać? Przelicznik jest taki sam czy może trzeba go dać mniej lub więcej?
Staż w Gotujmy: 2950 dni
Miasto: -
Chciałabym zastąpić w cieście rozpuszczone masło olejem. Ile mam go dodać? Przelicznik jest taki sam czy może trzeba go dać mniej lub więcej?
Jaki jest Wasz ulubiony przepis na sernik? Wolicie sernik z ciastem czy bez ciasta? Z bakaliami czy bez nich?
Co może być przyczyną problemu z ubiciem białek na sztywno?
Jak długo piecze się karkówkę w kawałku? Lepiej piec ją w rękawie czy może bez niego?
Jak zrobić z masy cukrowej kokardę? Co próbuję to mi się zapada i pęka
Lata temu można było kupić żelki do zapiekania. Wiecie może czy można je gdzieś jeszcze dostać czy zniknęły na stałe ze sklepów.
Mam problem z formą na baranka. Dostałam jakieś 12 lat temu formę od mojej mamy na baranka. Problem w tym, że ta forma nie zatrzymuje ciasta. To nie jest odlew tylko taka składana i spinana takimi klamerkami forma, którą stawia się do góry dnem w innej formie. Ciasto jest wszędzie ale nie w formie. Co zrobić żeby mi w końcu ten baran wyszedł?
Jak robicie masę budyniową to robicie ją z budyniu w proszku czy sami go przygotowujecie?
Mi właśnie z kupnego budyniu wodą podchodzi i się zastanawiałam czy tylko ja mam taki problem czy ktoś jeszcze ma takie schody z tą masą.
lukrowanepierniczki napisał(a): Czym zakwaszacie zupę ogórkową jak ta nie jest ani trochę kwaśna? Zrobiłam zupę ogórkową i gdyby nie to, że widać w niej ogórki to bym w życiu nie powiedziała, że to ta zupa. Ogórki ani trochę kwaśne nie były
Mi na myśl przychodzi sok z cytryny