Odp: Przetwory

robaczek napisał(a): Jak długo przechowujecie w piwnicach lub spiżarniach przetwory? Po jakim czasie lepiej je wyrzucić? Czy takie domowe przetwory bez dodatkowej chemii mają swoją datę ważności?

U nas przetwory znikają w oka mgnieniu bo jesteśmy rodziną łasuchów Nic długo w piwnicy nie może leżeć Myślę, że to zależy od tego z czego one są zrobione.

Odp: Odp: Alergia na truskawki?

Ja po ostatnich świętach nabawiłam się alergii na kiwi. Normalnie mam taką swędzącą wysypkę po nim, że makabra.

Kotlety schabowe

Jak cienko rozbijacie plastry schabu przy robieniu kotletów schabowych?

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

To tak jak u nas. Był dzień czy dwa chłodniejsze (całe 5 stopni mniej) ale zawsze coś. Oby spadła ta temperatura, bo oszaleć można.

Odp: Odp: Ciasta na upały

biedroneczki napisał(a): U nas króluje tort lodowy


Genialny jest też sernik na zimno albo Chatka baby Jagi czy też Puchatka jak ją też nazywają.

Odp: Banoffee

Właśnie też się tego boję. Może jak się zrobi chłodniej to się za to ciasto zabiorę. Najpierw w wersji mini a potem pomyślę nad tortem.

Odp: Ciasta na upały

U nas króluje tort lodowy

Odp: Kolorowe ciasto na pierogi

robaczek napisał(a): Czym można zabarwić ciasto na pierogi tak, by one nie straciły tego koloru przy gotowaniu?

A może kurkuma?

Knedle

  • Forum: Knedle

Co zrobić żeby knedle domowej roboty po ugotowaniu nadal były ładne i kształtne a nie zdeformowane jakby je ktoś sponiewierał? Kupne po ugotowaniu są ładne, a domowe takie skurczone :/

Wypieki bez glutenu

Jak przygotowujecie ciasta bezglutenowe to jakiej mąki najczęściej używacie?