Odp: Racuchy

ciasteczka napisał(a): Z czym można podawać racuchy? Chciałam je zrobić dla dzieciaków i ich kolegów ale takie samotne racuchy trochę głupio będą wyglądały

Możesz je podać z sosami owocowymi, sosem czekoladowym Karmel też jest doskonały

Masło klarowane

Do czego używacie tego masła?

Odp: Ciasteczkowy spód

skuter5 napisał(a): Czy można piec sernik na ciasteczkowym spodzie czy raczej się to nie uda?

Też bym się chętnie tego dowiedziała

Odp: Tortownica

ciasteczka napisał(a): Jak zabezpieczyć tortownicę żeby wlane do niej ciasto nie uciekało spodem? Problem jest przy sernikach. One zwiewają aż miło. Przy biszkoptach tego nie zauważyłam.

Możesz formę położyć na folii aluminiowej i owiń spód

Odp: Bezy

  • Forum: Bezy

mocsłodkości napisał(a): Jakiego cukru używacie do robienia bez? Jak robiłam ostatnio to mimo iż ubijałam białka z cukrem długo na bezach widać było kryształki cukru. Co zrobić żeby się to nie powtórzyło?

Może za krótko miksowałaś?

Odp: Ciasta z masami

lukrowanepierniczki napisał(a): Jak zabezpieczyć i zminimalizować zepsucie się ciast z masami i kremami?

Możesz do masy dodać trochę spirytusu lub wódki.

Odp: Łyżka do lodów

robaczek napisał(a): Jaka łyżka do nabierania lodów będzie najlepsza? Na co zwrócić uwagę przy jej zakupie?

Ja mam plastikową do której wlewa się ciepłą wodę. Dzięki temu łatwiej nabiera się gałki lodów.

Miksy owoców do przetworów

Jakie owoce pasują do siebie idealnie tworząc zgrane duety smakowe w dżemach? Chciałam zrobić coś innego niż "zwykły" dżem truskawkowy.

Ciasta z truskawkami

Jakie są Wasze ulubione ciasta z truskawkami? Bez jakiego ciasta nie wyobrażacie sobie sezonu truskawkowego?

Sos czekoladowy do fondue

Jak go zrobić sos do fondue żeby był dobry i nie twardniał?