Odp: Jabłecznik
- Forum: Jabłecznik
 
ciasteczka napisał(a): Jak pieczecie w domu jabłecznik to dodajecie do jabłek rodzynki? 
My czasem dodajemy rodzynki. Najlepsze są takie ciemne chyba się koryntki nazywają 
Staż w Gotujmy: 3296 dni
Miasto: -
ciasteczka napisał(a): Jak pieczecie w domu jabłecznik to dodajecie do jabłek rodzynki? 
My czasem dodajemy rodzynki. Najlepsze są takie ciemne chyba się koryntki nazywają 
misia5 napisał(a): skuter5 napisał(a): Jak przygotowujecie sosy pomidorowe do słoików to jakich przypraw używacie? Dodajecie świeże zioła czy lepiej dodać suszone? 
Ja dodawałam świeże. Jednak one ciemnieją i nie wyglądają już potem tak apetycznie. W tym roku zrobię sos pomidorowy bez świeżych ziół i dodam je bezpośrednio do dania, do którego użyję sosu 
  
Też tak uważam. Potem wszyscy wydłubują te czarne kawałki z sosu myśląc, że coś się przypaliło, a ja to wpakowałam do słoika 
skuter5 napisał(a): Jaką odmianę gruszek polecacie do deserów i ciast? 
Twarde 
 Dzięki temu się nie rozpadną 
Ciekawe pomysły. Muszę wypróbować przy następnym nadziewanym makaronie 
Suszone grzyby przed dodaniem do zupy moczyć czy nie trzeba?
Dzięki za wszystkie opinie. Wiedziałam, że na Was można liczyć 
U nas jest to cukinia, kolorowa papryka i pomidory 
Jak długo zapiekacie naleśniki z serem? Nie chciałabym przesadzić 
U nas zapowiadali deszcz ale się nie sprawdziło 
 Choć by się przydał, bo jest strasznie sucho.
Tych malin się nie przycina. Chyba, że w jakiś tajemny sposób, by w kolejnym roku wydały owoc. Też popełniliśmy ten sam błąd co Twój tata