Odp: Śliwki
- Forum: Śliwki
Ja kocham renklody uleny Wakacje bez tych śliwek nie są prawdziwymi wakacjami
Staż w Gotujmy: 2955 dni
Miasto: -
Ja kocham renklody uleny Wakacje bez tych śliwek nie są prawdziwymi wakacjami
robaczek napisał(a): Jak długo przechowujecie w piwnicach lub spiżarniach przetwory? Po jakim czasie lepiej je wyrzucić? Czy takie domowe przetwory bez dodatkowej chemii mają swoją datę ważności?
U nas przetwory znikają w oka mgnieniu bo jesteśmy rodziną łasuchów Nic długo w piwnicy nie może leżeć Myślę, że to zależy od tego z czego one są zrobione.
Ja po ostatnich świętach nabawiłam się alergii na kiwi. Normalnie mam taką swędzącą wysypkę po nim, że makabra.
Macie przepis na pyszne puszyste ale zarazem wilgotne muffinki? Moje ostatnio suche wychodzą :/
Jak cienko rozbijacie plastry schabu przy robieniu kotletów schabowych?
Chciałabym przygotować ciasto banoffee w formie tortu. Jest to wykonalne czy całość może się zawalić?
To tak jak u nas. Był dzień czy dwa chłodniejsze (całe 5 stopni mniej) ale zawsze coś. Oby spadła ta temperatura, bo oszaleć można.
biedroneczki napisał(a): U nas króluje tort lodowy
Genialny jest też sernik na zimno albo Chatka baby Jagi czy też Puchatka jak ją też nazywają.
Właśnie też się tego boję. Może jak się zrobi chłodniej to się za to ciasto zabiorę. Najpierw w wersji mini a potem pomyślę nad tortem.
U nas króluje tort lodowy