Odp: Jabłecznik
- Forum: Jabłecznik
ciasteczka napisał(a): Jak pieczecie w domu jabłecznik to dodajecie do jabłek rodzynki?
My czasem dodajemy rodzynki. Najlepsze są takie ciemne chyba się koryntki nazywają
Staż w Gotujmy: 3237 dni
Miasto: -
ciasteczka napisał(a): Jak pieczecie w domu jabłecznik to dodajecie do jabłek rodzynki?
My czasem dodajemy rodzynki. Najlepsze są takie ciemne chyba się koryntki nazywają
misia5 napisał(a): skuter5 napisał(a): Jak przygotowujecie sosy pomidorowe do słoików to jakich przypraw używacie? Dodajecie świeże zioła czy lepiej dodać suszone?
Ja dodawałam świeże. Jednak one ciemnieją i nie wyglądają już potem tak apetycznie. W tym roku zrobię sos pomidorowy bez świeżych ziół i dodam je bezpośrednio do dania, do którego użyję sosu
Też tak uważam. Potem wszyscy wydłubują te czarne kawałki z sosu myśląc, że coś się przypaliło, a ja to wpakowałam do słoika
skuter5 napisał(a): Jaką odmianę gruszek polecacie do deserów i ciast?
Twarde Dzięki temu się nie rozpadną
Ciekawe pomysły. Muszę wypróbować przy następnym nadziewanym makaronie
Suszone grzyby przed dodaniem do zupy moczyć czy nie trzeba?
Dzięki za wszystkie opinie. Wiedziałam, że na Was można liczyć
U nas jest to cukinia, kolorowa papryka i pomidory
Jak długo zapiekacie naleśniki z serem? Nie chciałabym przesadzić
U nas zapowiadali deszcz ale się nie sprawdziło Choć by się przydał, bo jest strasznie sucho.
Tych malin się nie przycina. Chyba, że w jakiś tajemny sposób, by w kolejnym roku wydały owoc. Też popełniliśmy ten sam błąd co Twój tata