Odp: Kolorowe ciasto na pierogi
- Forum: Kolorowe ciasto na pierogi
robaczek napisał(a): Czym można zabarwić ciasto na pierogi tak, by one nie straciły tego koloru przy gotowaniu?
A może kurkuma?
Staż w Gotujmy: 2951 dni
Miasto: -
robaczek napisał(a): Czym można zabarwić ciasto na pierogi tak, by one nie straciły tego koloru przy gotowaniu?
A może kurkuma?
Co zrobić żeby knedle domowej roboty po ugotowaniu nadal były ładne i kształtne a nie zdeformowane jakby je ktoś sponiewierał? Kupne po ugotowaniu są ładne, a domowe takie skurczone :/
Jak przygotowujecie ciasta bezglutenowe to jakiej mąki najczęściej używacie?
Jakie przetwory robicie z ogórków?
To tak jak u nas. Zaczyna brakować deszczu. Trawa zmieniła kolor na iście jesienny.
ciasteczka napisał(a): biedroneczki napisał(a): Jakie przetwory robicie z ogórków?
Ja zrobię ogórki kanapkowe, ogórki kiszone, ogórki w curry i może na occie
Ile octu dajesz do takiej octowej zalewy?
robaczek napisał(a): Jak jest u Was z grzybami? U nas jako tako, ale są rejony, że grzybów jest zatrzęsienie.
U nas grzyby są ale mają lokatorów. Na cały kosz grzybów może 4 były bez gratisowego białka.
lukrowanepierniczki napisał(a): Planuję wsadzić do zamrażarki małe soczki owocowe w kartonikach. Jak myślicie rozsadzi mi je czy spokojnie mogę to zrobić?
Ciekawy pomysł. Chętnie się dowiem co z tego wyszło
robaczek napisał(a): Jakich owoców używacie do zrobienia "kostek" lodu?
Truskawek Są genialne
Jak określić czas pieczenia ciasta lub ciastek jeśli w przepisie nie jest on podany?