Odp: Wklęsła zakrętka
- Forum: Wklęsła zakrętka
robaczek napisał(a): Zalazłam brzoskwinie wrzącym syropem cukrowym. Zakrętki są po chwili wklęsłe. Mam to pasteryzować czy nie trzeba?
Koniecznie pasteryzować. Bez tego się zepsują.
Staż w Gotujmy: 3296 dni
Miasto: -
robaczek napisał(a): Zalazłam brzoskwinie wrzącym syropem cukrowym. Zakrętki są po chwili wklęsłe. Mam to pasteryzować czy nie trzeba?
Koniecznie pasteryzować. Bez tego się zepsują.
My ser mamy owinięty w folię spożywczą. W takiej też jest kupowany.
A jak bym robiła duszoną karkówkę to namoczyć te grzyby wcześniej?
Jak myślicie metalowe zakrętki nadają się do zakręcania butelek z przetworami (soki) czy odpadają?
Ile dodajecie kakao do czeko-śliwki?
Jak przygotowujecie powidła to śliwki po wypestkowaniu zostawiacie w całości czy może kroicie lub miksujecie?
A próbował ktoś zrobić taką zupę z czerwonej cebuli?
robaczek napisał(a): Jak zrobić dżem ze śliwek? Mi zawsze powidła wychodzą.
Wydaje mi się , że tu pomoże tylko cukier żelujący.
U nas słonecznie, ciepło i przyjemnie
A przyznajcie się kto tak nie miał
Każdy z nas chodząc do szkoły ma takie tęsknoty, a potem jest jak jest
Sprawdzian, kartkówka, klasówka, góry zadań czyli istny koszmar