Odp: Mokre ciasto z rabarbarem
- Forum: Mokre ciasto z rabarbarem
Gapa jestem i tyle. Więcej tego błędu nie popełnię. Dzięki za wszystkie rady.
Staż w Gotujmy: 2951 dni
Miasto: -
Gapa jestem i tyle. Więcej tego błędu nie popełnię. Dzięki za wszystkie rady.
Robiłam ciasto z rabarbarem i wyszło mokre. Jak temu zapobiec?
Wolę świeże owoce. Najbardziej lubię z bananami i czekoladą
Ja najczęściej robię naleśniki na mleku i wodzie gazowanej. Chyba, że gazowana woda znika to na samym mleku
robaczek napisał(a): Macie jakiś pomysł jak zapobiec przypalaniu się mleka? Co je gotuję to muszę szorować garnek, bo się od spodu przypali :/
Kup garnek specjalnie do gotowania mleka i tylko w nim je gotuj. Są takie specjalne garnki do gotowania mleka tylko trzeba pamiętać żeby wlać wodę do odpowiedniej części inaczej będzie mało ciekawie.
Czym myjecie lustra żeby nie było na nich zacieków i żeby podczas np. brania prysznicu nie były całe zaparowane?
Nie wiem jak Wy ale ja już wysiadam przy walce z osadem w kabinie prysznicowej. Próbowałam kilku sposobów na jego zwalczenie ale nic nie dały. Czym Wy zwalczacie ten osad?
Do przygotowania domowej lodowej kanapki będzie lepsze ciastko czy wafel?
misia5 napisał(a): biedroneczki napisał(a): Robiłam ciasto z rabarbarem i wyszło mokre. Jak temu zapobiec?
Przed ułożeniem rabarbaru posyp ciasto niewielką ilością mąki ziemniaczanej. Ona wchłonie wilgoć.
Dzięki za radę. Skorzystam z niej następnym razem.
Właśnie myślałam nad upieczeniem ciastek o średnicy 7 cm