Kruszonka

Jak zrobić idealną kruszonkę? Macie sprawdzony przepis?

Odp: Odp: Odp: Odp: Mielone orzechy

ciasteczka napisał(a): mocsłodkości napisał(a): ciasteczka napisał(a): mocsłodkości napisał(a): Dostałam od znajomej około 1 kg zmielonych orzechów. Byłam zachwycona, aż do momentu otwarcia pojemnika. Zapach dość niecodzienny. Ani ładny ani brzydki. W zasadzie zapachu zero. Nie czuć aromatu orzechów. Czemu?

Wywietrzały. Za długo były w pojemniku.

Czyli do wyrzucenia :/

Ja bym wyrzuciła.

Też bym wywaliła. Swoją drogą jak można dać komuś coś nie sprawdzając czy to się da zjeść?

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas dokładnie to samo. Do tego silny wiatr. Człowiek miał odczucie że dachy pozrywa. Wtorek za to pod znakiem deszczu i przenikliwego zimna. Normalnie zamarznąć można było.

Zbrylony cukier

Mam 1 kg zbrylonego cukru kryształu. Jak go wykorzystać?

Mąka - przechowywanie

Gdzie przechowujecie mąkę? Po kupieniu zostawiacie ją w opakowaniu czy przesypujecie do jakiegoś pojemnika?

Galaretki do ciast

W jakiej ilości wody rozpuszczacie galaretki, których użyjecie do ciasta?

Odp: Surowe ciasto

mocsłodkości napisał(a): Przyznajcie się kto jadł surowe ciasto, a swoim dzieciom nie pozwala?

Ja podkradałam i nadal zjadam takie surowe ciasto

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas pogoda burzowa. Najpierw upał niemiłosierny, a potem ulewy i wyładowania.

Odp: Brykiet czy węgiel drzewny

ciasteczka napisał(a): Czego używacie do grilla? Co jest lepsze i wydajniejsze?

Raz tego a raz tego. Niestety w sezonie brykiet znika jak kamfora i jak ma się ochotę na grilla trzeba użyć węgla drzewnego.

Rzodkiewka czarna w środku

Planowałam zrobić sałatkę z dodatkiem rzodkiewek ale przy krojeniu okazało się, że część rzodkiewek jest w środku czarna. Co to może być?