Pączki z piekarnika
- Forum: Pączki z piekarnika
Jak smakują pączki z piekarnika? W smaku są podobne do tych tradycyjnie smażonych na głębokim tłuszczu czy może to zupełnie inna bajka?
Staż w Gotujmy: 3097 dni
Miasto: -
Jak smakują pączki z piekarnika? W smaku są podobne do tych tradycyjnie smażonych na głębokim tłuszczu czy może to zupełnie inna bajka?
Czym się kierujecie przy kupowaniu jabłek? Bierzecie jak leci Ci zwracacie uwagę na ich odmiany. Jakie odmiany najczęściej kupujecie?
Do dekoracji deserów planuję wykorzystać coś co się nazywa karambola. Powiedzcie mi czy ten owoc się obiera? Może śmieszne pytanie ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia
Próbował ktoś może zrobić drożdżówki z mąki gryczanej? Wiem, że są chleby bezglutenowe więc może znajdzie się ktoś, kto robił w domu takie drożdżowe wypieki?
mocsłodkości napisał(a): Nie wiem jak u Was, ale u nas zimno jak nie wiem co. Ostatnio miałam na termometrze tylko -26 stopni. Ciężko było z domu wyjść. Zimna woda w kranie była lodowata, aż ręce robiły się czerwone A jak u Was przy tej pogodzie?
O tak. Było ciekawie Zimno przenikało wszystko. Jak normalnie wietrzę w domu przez 20 minut przed snem tak w te mrozy miałam otwarte 2 minuty i myślałam że zamarznę
Wejście do lodowatej pościeli było mega przeżyciem
Teraz znowu mrozy wracają. Już jest zimno jak nie wiem co.
grandepiccolacuoca napisał(a): Karamboli nie trzeba obierać, można ją jeść w całości, ze skórką i nasionami. Wystarczy tylko dobrze umyć owoc i pokroić według uznania. Karambola jest bardzo smaczna, ma słodko-kwaśny smak Niewskazana jest tylko dla osób z chorymi nerkami, ze względu na dużą zawartość kwasu szczawiowego.
Pozdrawiam
Dziękuję za cenne informacje. Tego o nerkach nie wiedziałam. Dobrze wiedzieć, bo jedna z osób nie będzie mogła mieć takiej dekoracji. Zrobię jej coś innego równie ciekawego
Kleoo napisał(a): Polecam kurczaka w cieście francuskim Wystarczy kurczaka zamarynować w oliwie z oliwek z ulubioną przyprawą, nałożyć na niego farsz z pieczarek z żółtym serem lub farsz ze szpinaku, sera feta i czosnku a po zawinięciu wystarczy ułożyć go na środku kawałka ciasta, boki pokroić w paski i zawijać jak na chałce. Całość piecze się około 40 min w temperaturze 180 stopni i jest pyszna!
Bardzo ciekawy przepis. Zapowiada się genialnie. Muszę go kiedyś wypróbować. Niedrogi w wykonaniu, a pyszny obiad zachwyci każdego
U mnie standardowo łyżka soli na garnek o pojemności 5 litrów. Nie lubię słonych potraw. Unikam soli jak tylko mogę. Gdyby nie to, że makaron gotowany w nieosolonej wodzie mi nie smakuje to pewnie bym jej tam nie dodawała Jednak makaron bez soli jest okropny
Pewnie W zimnie nasze papugi dzielą się ziarnem
Pojawia się cała masa różnych gatunków. Aż miło patrzeć
Został mi od świąt ser biały w wiaderku. Kończy się data ważności. Jak myślicie mogę taki ser zamrozić? Nic mu się nie stanie?