kocham wytrawne jedzenie i hardcorowe tatuaże

sałata na gorąco ?

ja uwielbiam dodawać sałaty do past... ale same z siebie też są fajne na ciepło np. rzymska w sosie ostrygowym z czarnym sezamem albo radicho duszone w oliwie itymianku z dodatkiem różowego balsamico

Odp: Odp: nowa zabawa -wymyśl przepis do potrawy na zdjęciu

mediana napisał(a): eee cwaniak my Ci tu przepisy wymyślamy a Ty złotą chochlę czy cóś innego za 10 patyków sprzątniesz że niby pomysł Twój
celem wyjaśnienia ...fotki są z internetu ...przepisów nie podkupuję ...całość traktuję jak zabawę .... bawiliśmy sie kiedyś ze znajomymi w podobny sposób ... każdy widział coś innego i powstały trzy nowe przepisy na jedzonko ( w tym jeden deser) żaden nie był choć zbliżony do oryginału ...

Odp: Odp: alkohole w potrawach

cremebrule napisał(a): ich nie trzeba lubiec zeby smakowaly w potrawach...
taaa , to fakt

Odp: Moja największa kuchenna wpadka :)

dobry napisał(a): Bez komentarza. Ja jako facet nie mam zbyt wiele wpadek na koncie, bo... zbyt wiele rzeczy w życiu nie ugotowałem
Ale mysle, ze paleta wpadek u czesto praktykujacych kucharzy może być baaaardzo ciekawa


taaaak to prawda.... czegoś nie posolą ...albo zapomną dodać podstawowego składnika ..... ja zaś miałem przygodę w domu("na szczęscie" finał był szczęśliwy)
otóż lata temu udało mi się kupić głowiznę i nóżki , pomyślałem o galarecie i ochoczo zabrałem się do pracy kiedy wszystko kulało w garnuszku ,przypomniałem sobie o spotkaniu u znajomych ulicę dalej... zmniejszyłem płomień do minimum i pognałem na małą godzinkę... w stanie wskazującym po dwuch wyrwałem się z rąk gospodarzy tłumacząc się gotującą galaretką ... puścili i obiecali że na drugi dzień wpadną z wódeczką ... po powrocie dolałem wody do ubytku smaku i z browarkiem usiadłem przed TV... niestety działo się coś z anteną i nie mogłem obejrzeć filmu na który czekałem toteż zły i " wyczerpany " walka z codziennościa położyłem się spać ... sen miałem okropny ...ktoś mnie dusił... obudziłem się i nic nie widziałem tyle było dymu ...śmierdzący dym spalenizna z kości pootwierałem okna i lecę do garnka a w nim już pojawiły się pierwsze promyki ognia... mimo odmalowania ,uprania zasłon itd smród utrzymywał się przez miesiąc...a znajomii ...cóż wypiliśmy bez zagrychy przy malowaniu ścian

Odp: Odp: Czego nigdy w życiu nie zjedlibyście?

dobry napisał(a): kurcze, chef, pozazdrościc, prawdziwy globtroter z Ciebie
no ale tak powinno byc, osoba zajmujaca sie profesjonalnie kuchnia musi miec szerokie horyzonty, inaczej chyba nie ma szans sie wybic i zadziwic innych
ja jestem duchem otwarty na takie specjały, ale nie wiem jakby reagowało ciało i zmysły, jak sobie wyobraze oczywiste szczegoly niektorych egzotycznych dan, to obawiam sie, ze moglbym nie zdzierzyc poczestunku!
okupione pracą ... w większości przypadków ...ale rzeczywiście było warto

Odp: Odp: pijemy przed czy po posilku?

annajot napisał(a): Powinno sie pic najpozniej pol godziny przed i najwczesniej godzine po posilku, nigdy bezposrednio przed, po ani w trakcie.
Woda (płyny) wyplukuje enzymy trawienne, przez co gorzej trawimy i zuzywamy na to wiecej energii.
to wersja PRLowska- oszczednościowa ...moja jest taka że czerwone wino wzmaga produkcję tychże enzymów ...

Odp: Odp: Odp: pijemy przed czy po posilku?

dobry napisał(a): mediana napisał(a): najgorsze są procenty gazowane
gorzej byc nie moze ;p
powiedzcie to tym od szampana...hehe

Odp: Ugotuojmy cosik razem:)

jak by coś to ja też się piszę ... zakupy zrobimy na miejscu ...tylko o noclegu musiałby ktoś pomyśleć...

Odp: Odp: jak małe dzieci mówią na jedzenie?

dobry napisał(a): nasz młody (1.95 ) mówi am - am
albo po prostu: cem jeść
albo: chlebka z dżemkiem daj!

no to pięknie ...gratulacje ...młoda z dań to mówi tylko ęśko

Odp: skąd inspiracje dla Waszych Nicków ?

ciekawe czy nasza Babcia rekordzistka ma chociaż 30stkę ;albo kto wie że Dobry jest dobry czy tylko smaczny ; i czy Borubar nie jest barmanem w barze dla BORu ; a Cremebrule to chyba "ON" ; hihi potraktujcie to jak małą prowokację ... miłej zabawy