kocham wytrawne jedzenie i hardcorowe tatuaże

Odp: Jaką zmywarkę polecacie?

najlepsze mimo pozorów to te co długo myją ... co do firm ...może Bosch , AEG , winterhalter ,

Odp: Odp: Odp: Odp: Jaki mocny alkohol lubicie?

cremebrule napisał(a): ale ja to wiem, nie pomaga a nawet jeszcze bardziej drazni...
no i wiesz, nie jestes jedyna osoba ktora pije alkohol dla smaku a nie dla skutkow ubocznych...
jak tak ... to ja przepraszam jak mawiał Himilsbach ,... trzeba być znanym pijakiem żeby nie zostać anonimowym alkoholikiem

Odp: Odp: Mówienie "smacznego" przed posilkami

cremebrule napisał(a): maitre de restaurante.... hi hi hi, ktokolwiek to jest....
może machnałem literówkę ... ale nie uczyłem się francuskiego...kierownik sali , rozprowadzający gości do stołów , przyjmujący zamówienie , serwujący (czasem) wina, no i oczywiście podający rachunek

Odp: Odp: nowa zabawa -wymyśl przepis do potrawy na zdjęciu

cremebrule napisał(a): widac co najwyzej szparagi i marchewke... a ty recepture chcesz i pewnie jeszcze jak takie roladki (rybne?) zrobic...
brawo rybka trafiona ...roladka to pikuś mnie ciekawi co to jest z tyłu ... czy tylko puree czy może jakieś kluseczki

Odp: testowanie wina do posiłku

savoir vivre ... dam szansę innym a później opowiem

Odp: Odp: Mówienie "smacznego" przed posilkami

cremebrule napisał(a): a ty chef jestes chyba profesjonalista, powinien kelner w restauracji powiedziec po podaniu posilku smacznego?
na wyższym poziomie byłoby "życzę miłych doznań kulinarnych" ... a tak serio musi być "proszę bardzo" i to wszystko ... w eleganckich restauracjach na świecie kelner nie konwersuje z gośćmi... to zbytnia poufałość ...natomiast maitre de restaurante zawsze powinien pytać o opinię ... może to również zrobić head chef ... tylko te dwie osoby mogą prowadzić rozmowe z gościem

Odp: Odp: nowa zabawa -wymyśl przepis do potrawy na zdjęciu

cremebrule napisał(a): to powodzenia z takimi obrazkami, nie masz dla nas litosci, moze jak sie drugi chef trafi to cos odpowie...
daj spokuj tam jak na dłoni widać wszystko

Odp: Odp: Regionalne nazwy potraw

cremebrule napisał(a): no coz ja tez nie wiem, ale brzmi jak jakis mlot wojenny grh.....

Ja mialam szczescie znac sie jeszcze z moimi dwoma prababciami, jak wracalam z przedszkola, jedna siedziala zawsze na tarasie pod altana w winogron, pelno kotow dookola niej i ja sie zawsze pytalam: co babcia jadla na obiad? a ona na to:
-pipry z mimrami i kurza dupe z czosnkiem

no to babcia na bogato jadała ... u mnie to same pipry z mimrami ... a kurza dupe z czosneczkiem to tylko w niedziela