Odp: Jakie mieso na diecie?
- Forum: Jakie mieso na diecie?
Pasi-brzuch - nie jestem na jakiejś regularnej diecie, chodzi o to, że staram się wybierać mniej kaloryczne produkty, dlatego pytam też o mięsko
Staż w Gotujmy: 5393 dni
Miasto: Warszawa
Pasi-brzuch - nie jestem na jakiejś regularnej diecie, chodzi o to, że staram się wybierać mniej kaloryczne produkty, dlatego pytam też o mięsko
caroline1983 napisał(a): Nie martw sie Nawet pasztet nie musi byc taki straszny tylko trzeba go zrobic samemu i odpowiednio dobrać składniki.
Caroline, mądralo jeszcze nigdy nie robiłam pasztetu. Ale chętnie skorzystam z jakiegoś najłatwiejszego przepisu na pasztet - dietetyczny. Może ktoś z Was zna naprawdę dobry?
Kochani, startuję do Was z pytaniem: Jakie nalewki najbardziej lubicie? Z owoców? Z orzechów, grzybów...?
Ja 2 tygodnie temu nastawiłam nalewkę z wiśni, i to jest mój pierwszy raz - sama jestem ciekawa, co też z niej wyjdzie. Oczywiście ufam mamie, że będzie do niej zaglądać i jednocześnie zadba o to, aby ilość się nie zmniejszyła...
Witajcie ponownie. Cherry spieszy powiadomić, że... biega, nie obżera się słodyczami, a podjada co najwyżej chrupki! Moim dietetycznym grzechem pozostaje niestety zimne piwko, ale trudno walczyć z tym "nałogiem" hehe, jak jest tak ciepło.
I... ubyło mi jakieś 5 - 6 kg
Nawet Tit mi dzisiaj powiedziała, że widać
Sylwia15b - bardzo dużo udało Ci się zrzucić, super. Teraz tylko utrzymywać wagę.
Ja się naczytałam sporo i nasłuchałam, że sama dieta nie bardzo działa, tzn. pewnie się chudnie, ale z doświadczenia wiem, że jak zbyt mało kalorii sobie dostarczam czy cukrów, to jestem nieznośna, i nawet jak widzę, że przynosi to efekty, to mnie to aż tak nie cieszy, bo moje samopoczucie zmierza wtedy jakby ku depresji. No i nie jest to kwestia przyzwyczajenia organizmu do dostarczania mu mniejszej ilości kalorii.
Własnie zastanawiałam się nad tymi pasztetami, bo w sklepie czasem wyglądają na "dietetyczne", takie przysuszone, ale może macie rację, że to kiepski wybór...
Ja też wolę indyka, z tym, że cenowo bardziej sympatyzuję z kurczakiem
cieszę się, że sopocka jest dobrym wyborem, bo akurat ją bardzo lubię.
Moja mama faszerowała ryżem z podsmażonymi pieczarkami, do tego przyprawy. Podpieczone smakowały bardzo dobrze.
Witamy witamy
Mati13 napisał(a): Tylko że ja chciałbym zamówić teraz tą nagrodę, a nikt z moderatorów nie chce mi udzielić konkretnej odpowiedzi co mam w tej sytuacji zrobić, bo przecież wcześniej dostawaliśmy nagrody za awanse i NIP był niepotrzebny
Kochani, a zatem podanie nr. NIP przy zamówieniach nagród, których wartość nie przekracza 15000 wirtuali nie jest już potrzebna. Także Mati13 możesz śmiało zamawiać
zewa napisał(a): Przepis nie chciał mi się dodać, a teraz widzę, że dwa razy jest w moich przepisach. Czeka na moderację, proszę usunąć jedną kopię.
https://gotujmy.pl/mostki-w-warzywach-z-ryzem,przepisy,92063.html
Jeden usunięty, jeden opublikowany
luna19 napisał(a): super to mi sie podoba ... tylko ze .......
przy tym przepisie dalam 3 zdjecia a dostalam 20 pkt
https://gotujmy.pl/cukinia-z-biala-kielbasa,przepisy,92047.html
Luno, dałaś tu 2 zdjęcia. W sumie za 4 opublikowane dzisiaj przepisy otrzymałaś: 2 razy po 50 punktów (po minimum 3 zdjęcia) i 2 razy po 20 pkt. + 30 pkt za superprzepis. Wszystko tu mam tak rozpisane
matko ile to teraz liczenia w razie czego