Odp: Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
Heniu bardzo ładnie Ci te bratki zakwitły!
Swoją drogą wątek o chwaleniu ciągle się rozwija, widać, jakie z nas chwalipięty
Staż w Gotujmy: 5368 dni
Miasto: Warszawa
Heniu bardzo ładnie Ci te bratki zakwitły!
Swoją drogą wątek o chwaleniu ciągle się rozwija, widać, jakie z nas chwalipięty
superman - siłacz
Puree dosyć proste, warto wypróbować. Dziękuję
Czyli piecze się kasztany tak po prostu, bez konkretnego przyprawienia? a później trzeba je czymś dosmaczyć? jak to robicie?
O tak, żeberka w piwie są pyszne!
iwi69 napisał(a): To ja sie tez dosiadam na malego drina
To zapraszam na film
Przypomnieliście mi tym wątkiem Jacka Sparrowa, chyba wieczorkiem obejrzę Piratów z Karaibów
Kiedyś piłam pyszną czarną herbatę z hiszpańską mandarynką, pamiętam jej opakowanie ale firmy nie, i już jej nigdy nie znalazłam w żadnym sklepie. Piłam ją u siostry w Łodzi, a teraz nie sposób nigdzie nabyć, smakowała naprawdę wybornie, bo generalnie nie lubię czarnej herbaty, a tamta była wyjątkowa.
Bahus napisał(a): Osobiście za pieczonymi nie przepadam, ale pure z nich do pieczeni (kaczka, karkówka) to rewelacja. W kuchni francuskiej uważane za "dopust boży" ...
Bahus, a jak robisz pure z kasztanów? jestem w tej materii zupełnie zielona :/
Kiedyś miałam elektryczny grill, kupiony w Niemczech jakoś okazyjnie, niestety dość szybko się popsuł Używaliśmy go w domu do pieczenia różnych mięs tak samo jak na "normalnym" grillu, czyli skrzydełka, karkówka, kiełbaski, i raczej dobrze spełniał swoje zadanie, bo wtedy mięso nie blokowało piekarnika i można było jednocześnie piec ciasta
Ja uwielbiam bazylię, często dodaję do różnych potraw. Bez majeranku nie wyobrażam sobie pieczenia mięsa drobiowego, zwykłej herbaty nie pijam - chyba, że dodam imbiru, wtedy wszystko przełknę
A jeśli zupełnie nie mam pomysłu co wykombinować i zależy na czasie, idę na łatwiznę i wsypuję trochę ziół prowansalskich