Odp: Odp: Chwalimy się;

Heniu bardzo ładnie Ci te bratki zakwitły!

Swoją drogą wątek o chwaleniu ciągle się rozwija, widać, jakie z nas chwalipięty

Odp: Odp: Odp: Odp: Kasztany jadalne - pieczenie

Puree dosyć proste, warto wypróbować. Dziękuję

Czyli piecze się kasztany tak po prostu, bez konkretnego przyprawienia? a później trzeba je czymś dosmaczyć? jak to robicie?

Odp: Odp: Piwo w kuchni

O tak, żeberka w piwie są pyszne!

Odp: Odp: O)

iwi69 napisał(a): To ja sie tez dosiadam na malego drina

To zapraszam na film

Odp: O)

Przypomnieliście mi tym wątkiem Jacka Sparrowa, chyba wieczorkiem obejrzę Piratów z Karaibów

Odp: Odp: Herbaciarnia :) Jaką herbatkę najchętniej pijecie?

Kiedyś piłam pyszną czarną herbatę z hiszpańską mandarynką, pamiętam jej opakowanie ale firmy nie, i już jej nigdy nie znalazłam w żadnym sklepie. Piłam ją u siostry w Łodzi, a teraz nie sposób nigdzie nabyć, smakowała naprawdę wybornie, bo generalnie nie lubię czarnej herbaty, a tamta była wyjątkowa.

Odp: Odp: Kasztany jadalne - pieczenie

Bahus napisał(a): Osobiście za pieczonymi nie przepadam, ale pure z nich do pieczeni (kaczka, karkówka) to rewelacja. W kuchni francuskiej uważane za "dopust boży" ...

Bahus, a jak robisz pure z kasztanów? jestem w tej materii zupełnie zielona :/

Odp: Odp: Grill elektryczny

Kiedyś miałam elektryczny grill, kupiony w Niemczech jakoś okazyjnie, niestety dość szybko się popsuł Używaliśmy go w domu do pieczenia różnych mięs tak samo jak na "normalnym" grillu, czyli skrzydełka, karkówka, kiełbaski, i raczej dobrze spełniał swoje zadanie, bo wtedy mięso nie blokowało piekarnika i można było jednocześnie piec ciasta

Odp: Odp: Zioła i przyprawy - co i do czego dodajecie?

Ja uwielbiam bazylię, często dodaję do różnych potraw. Bez majeranku nie wyobrażam sobie pieczenia mięsa drobiowego, zwykłej herbaty nie pijam - chyba, że dodam imbiru, wtedy wszystko przełknę

A jeśli zupełnie nie mam pomysłu co wykombinować i zależy na czasie, idę na łatwiznę i wsypuję trochę ziół prowansalskich