Masa orzechowa

Chciałam do tortu użyć masy orzechowej, którą robiła moja babcia do kruchych babeczek. Robi się ją z przesmażonych i zaparzonych zmielonych orzechów włoskich połączonych z utartym masłem. Jak myślicie nada się ta masa do tortu?

Odp: Zupy krem

Gęstą Takie zupy podaję z grzankami z bułek albo groszkiem ptysiowym.

Odp: Kluski na parze

Spokojnie może zamrozić. Nic im się nie stanie.

Odp: Sos pomidorowy

To ja z innej beczki Możecie mi dać przepis na taki pyszny sos pomidorowy do słoików?

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas też grzeją. Jest tak przytulnie i miło

Odp: Marynata do pałek z kurczaka

Ja mieszam ketchup z sosem solowym i świeżo zmielonymi płatkami chili

Odp: Odp: Suszone grzyby do zupy

mocsłodkości napisał(a): biedroneczki napisał(a): Suszone grzyby przed dodaniem do zupy moczyć czy nie trzeba?

Ja suszone grzyby moczę przez noc tylko jak dodaje do żurku. Jak robię np. bigos to wrzucam je takie suszone.

Ja robię tak samo Przy czym wolę używać mrożonych grzybów. Są w większych kawałkach i widać je w zupie czy daniu. Suszone już tak fajnie nie wyglądają.

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

mocsłodkości napisał(a): U nas ciepło choć to już nie jest ta temperatura co jeszcze dwa tygodnie temu. Jednak jak na tą porę roku jestem zadowolona Pranie schnie genialnie i pachnie tak samo

U nas to samo. Piękna pogoda Oby jak najdłużej

Odp: Odp: Przechowywanie sera

ciasteczka napisał(a): robaczek napisał(a): Jak kupujecie ser to jak go przechowujecie w lodówce? Ja jakbym go nie przechowywała to zawsze coś złego z nim się dzieje. Albo wysycha na wiór, albo skleja się, albo robi się biały :/

Ja mam owinięty w papier do pieczenia

A może to wina lodówki, a nie przechowywania sera?

Odp: Przechowywanie sera

robaczek napisał(a): Jak kupujecie ser to jak go przechowujecie w lodówce? Ja jakbym go nie przechowywała to zawsze coś złego z nim się dzieje. Albo wysycha na wiór, albo skleja się, albo robi się biały :/

Ja mam owinięty w papier do pieczenia