Odp: Sałatka z brokułami

robaczek napisał(a): Jak robicie sałatkę z brokułami to dajecie surowe brokuły czy najpierw je gotujecie?

Gotuję, ale tylko chwilę. Lubię jak brokuł jest zielony, a nie taki szary.

Odp: Odp: Dekoracje bez śmietany

mocsłodkości napisał(a): biedroneczki napisał(a): Czym można udekorować tort? Solenizant nie chce śmietany więc dekoracja musi bez tego składnika. Macie jakiś pomysł?

A może likier plastyczny?

Też o tym lukrze pomyślałam. Jest też masa z pianek typu jojo Tylko mega słodka.

Odp: Odp: Odp: Śliwki z nalewki

misia5 napisał(a): mocsłodkości napisał(a): Kochana jesteś. Toż to genialny pomysł. I jeden i drugi A masz może namiar na przepis na takie ciasto?

Znalazłam takie przepisy: https://gotujmy.pl/ciasto-pijana-sliwka,przepisy-ciasto-pijana-sliwka-przepis,255571.html  oraz https://gotujmy.pl/tort-pijana-sliwka,przepisy-ciasta-przepis,267404.html 


Skąd Ty dziewczyno pomysły na to bierzesz Te śliwki w czekoladzie muszę wypróbować. Będę potem śpiewać aż miło Moje w spirytusie się moczyły Będzie wesoło

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

Witam w klubie zmarzluchów U mnie też zimno jak nie wiem co. W domku cieplutko Też słyszałam, że ma być biało. Tylko co roku to obiecują a potem jest jak jest :/

Odp: Tort dla czterolatka

Fajnym pomysłem może też być tort w kształcie samochodu

Odp: Ugotowany makaron

robaczek napisał(a): Macie pomysł co zrobić z ugotowanego makaronu? Sporo mi zostało, a szkoda wyrzucić.

Zupa mleczna Mam na nią taką ochotę, że chyba ją zrobię

Odp: Odp: Pękający biszkopt

Też stawiam na zbyt dużą ilość proszku do pieczenia.

Odp: Sernik z dynią

robaczek napisał(a): Planuję zrobić sernik z dodatkiem dyni. Jaka dynia będzie najlepsza? Zależy mi na ładnym kolorze ale i smaku. Mogę liczyć na podpowiedź?

Może dynia hokkaido?

Odp: Dynia - lampion

biedroneczki napisał(a): Jak długo może stać lampion z dyni?

Na zewnątrz domu dość długo. Chyba, że dzieciaki potraktują go jako piłkę. A w domu krótko.

Odp: Odp: Ciasto francuskie

ciasteczka napisał(a): biedroneczki napisał(a): Czemu jak przygotowuję ciasteczka z ciasta francuskiego to na wierzchu robią się takie bąbelki? Zamiast ciasto być gładkie jest dziwne.

A używałaś ciasta świeżego czy mrożonego?

I jeszcze jedno pytanko Jeśli mrożone to mroziłaś sama, czy kupiłaś mrożone?