Odp: Sałatka z brokułami
- Forum: Sałatka z brokułami
robaczek napisał(a): Jak robicie sałatkę z brokułami to dajecie surowe brokuły czy najpierw je gotujecie?
Gotuję, ale tylko chwilę. Lubię jak brokuł jest zielony, a nie taki szary.
Staż w Gotujmy: 3426 dni
Miasto: -
robaczek napisał(a): Jak robicie sałatkę z brokułami to dajecie surowe brokuły czy najpierw je gotujecie?
Gotuję, ale tylko chwilę. Lubię jak brokuł jest zielony, a nie taki szary.
mocsłodkości napisał(a): biedroneczki napisał(a): Czym można udekorować tort? Solenizant nie chce śmietany więc dekoracja musi bez tego składnika. Macie jakiś pomysł?
A może likier plastyczny?
Też o tym lukrze pomyślałam. Jest też masa z pianek typu jojo Tylko mega słodka.
misia5 napisał(a): mocsłodkości napisał(a): Kochana jesteś. Toż to genialny pomysł. I jeden i drugi A masz może namiar na przepis na takie ciasto?
Znalazłam takie przepisy: https://gotujmy.pl/ciasto-pijana-sliwka,przepisy-ciasto-pijana-sliwka-przepis,255571.html oraz https://gotujmy.pl/tort-pijana-sliwka,przepisy-ciasta-przepis,267404.html
Skąd Ty dziewczyno pomysły na to bierzesz Te śliwki w czekoladzie muszę wypróbować. Będę potem śpiewać aż miło
Moje w spirytusie się moczyły
Będzie wesoło
Witam w klubie zmarzluchów U mnie też zimno jak nie wiem co. W domku cieplutko
Też słyszałam, że ma być biało. Tylko co roku to obiecują a potem jest jak jest :/
Fajnym pomysłem może też być tort w kształcie samochodu
robaczek napisał(a): Macie pomysł co zrobić z ugotowanego makaronu? Sporo mi zostało, a szkoda wyrzucić.
Zupa mleczna Mam na nią taką ochotę, że chyba ją zrobię
Też stawiam na zbyt dużą ilość proszku do pieczenia.
robaczek napisał(a): Planuję zrobić sernik z dodatkiem dyni. Jaka dynia będzie najlepsza? Zależy mi na ładnym kolorze ale i smaku. Mogę liczyć na podpowiedź?
Może dynia hokkaido?
biedroneczki napisał(a): Jak długo może stać lampion z dyni?
Na zewnątrz domu dość długo. Chyba, że dzieciaki potraktują go jako piłkę. A w domu krótko.
ciasteczka napisał(a): biedroneczki napisał(a): Czemu jak przygotowuję ciasteczka z ciasta francuskiego to na wierzchu robią się takie bąbelki? Zamiast ciasto być gładkie jest dziwne.
A używałaś ciasta świeżego czy mrożonego?
I jeszcze jedno pytanko Jeśli mrożone to mroziłaś sama, czy kupiłaś mrożone?