Odp: Żurek - dodatki
- Forum: Żurek - dodatki
robaczek napisał(a): Z czym najczęściej podajecie żurek? Wolicie go z jajkiem czy może z ziemniakami?
Z ziemniakami
Z jajkiem też zjem jednak wolę ziemniaki
Staż w Gotujmy: 3582 dni
Miasto: -
robaczek napisał(a): Z czym najczęściej podajecie żurek? Wolicie go z jajkiem czy może z ziemniakami?
Z ziemniakami
Z jajkiem też zjem jednak wolę ziemniaki
Ja do takiej pieczeni gotuję jajka na pół miękko. Dojdą w piekarniku
robaczek napisał(a): Jaki ser będzie najlepszy do takich ciastek?
A z jakiego rodzaju ciasta chcesz robić te ciasteczka?
U mnie weekend tak jak u Was pod znakiem pięknej słonecznej pogody. Jak tylko nadszedł poniedziałek pogoda zmieniła się na barową. Pada :/
robaczek napisał(a): Co zrobić żeby pieczona w dużym kawałku karkówka po upieczeniu miała śliczny różowy kolor, a nie szary jakby życie z niej uszło?
Przed pieczeniem zapekluj mięso. Zostaw je tak na przynajmniej noc. Potem upiecz
mocsłodkości napisał(a): Mąż kupił o zgrozo 15 bułek czosnkowych. Wszyscy lubimy te bułki ale taka ilość może zniechęcić do tych bułek nawet wielkiego miłośnika tego pieczywa. Chciałam je zamrozić. Tylko mam pytanie czy potem jak najdzie nas ochota na taką bułeczkę to mam je wcześniej rozmrozić czy zamrożone wsadzić do gorącego piekarnika?
Do piekarnika daj zamrożone bułki. Nie musisz ich rozmrażać. Wystarczy 200 st i kilka minut i masz pyszne bułeczki z chrupiącą skórką
Jak ją robicie? Jak pokroić takie gorące ciasto? Chce zrobić ale brakuje mi wyobraźni jak to na gorąco pociąć :/
Kiedy obieracie warzywa do sałatek? Czekacie, aż ostygną czy obieracie gorące?
Co sądzicie o kupowaniu książek z drugiej ręki? Planowałam kupić kilka książek używanych ale mąż uważa, że to głupota, bo można kupić nowe.
biedroneczki napisał(a): Jakiego makaronu używacie do zapiekanek makaronowych?
Wszystkie makarony się nadają. Jednak moim zdaniem najlepsze są takie do których wleje się sos czyli rurki, kolanka