Odp: Żurek - dodatki

robaczek napisał(a): Z czym najczęściej podajecie żurek? Wolicie go z jajkiem czy może z ziemniakami?

Z ziemniakami Z jajkiem też zjem jednak wolę ziemniaki

Odp: Odp: Pieczeń z jajkiem

Ja do takiej pieczeni gotuję jajka na pół miękko. Dojdą w piekarniku

Odp: Wytrawne ciastka z serem

robaczek napisał(a): Jaki ser będzie najlepszy do takich ciastek?

A z jakiego rodzaju ciasta chcesz robić te ciasteczka?

Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U mnie weekend tak jak u Was pod znakiem pięknej słonecznej pogody. Jak tylko nadszedł poniedziałek pogoda zmieniła się na barową. Pada :/

Odp: Kolor mięsa po pieczeniu

robaczek napisał(a): Co zrobić żeby pieczona w dużym kawałku karkówka po upieczeniu miała śliczny różowy kolor, a nie szary jakby życie z niej uszło?

Przed pieczeniem zapekluj mięso. Zostaw je tak na przynajmniej noc. Potem upiecz

Odp: Mrożenie bułek czosnkowych

mocsłodkości napisał(a): Mąż kupił o zgrozo 15 bułek czosnkowych. Wszyscy lubimy te bułki ale taka ilość może zniechęcić do tych bułek nawet wielkiego miłośnika tego pieczywa. Chciałam je zamrozić. Tylko mam pytanie czy potem jak najdzie nas ochota na taką bułeczkę to mam je wcześniej rozmrozić czy zamrożone wsadzić do gorącego piekarnika?

Do piekarnika daj zamrożone bułki. Nie musisz ich rozmrażać. Wystarczy 200 st i kilka minut i masz pyszne bułeczki z chrupiącą skórką

Szarlotka na ciepło

Jak ją robicie? Jak pokroić takie gorące ciasto? Chce zrobić ale brakuje mi wyobraźni jak to na gorąco pociąć :/

Warzywa do sałatek

Kiedy obieracie warzywa do sałatek? Czekacie, aż ostygną czy obieracie gorące?

Książki z drugiej ręki

Co sądzicie o kupowaniu książek z drugiej ręki? Planowałam kupić kilka książek używanych ale mąż uważa, że to głupota, bo można kupić nowe.

Odp: Makaron do zapiekanek

biedroneczki napisał(a): Jakiego makaronu używacie do zapiekanek makaronowych?

Wszystkie makarony się nadają. Jednak moim zdaniem najlepsze są takie do których wleje się sos czyli rurki, kolanka