Odp: Pierogi z serem

lukrowanepierniczki napisał(a): Nada się ser z wiaderka do pierogów?

Też tak uważam. Ile razy do pierogów z serem dałam ten z wiaderka tyle razy jadłam samo ciasto, bo ser pływał w garnku. Może to była wina ciasta, a może sera. Stawiam jednak na ser, bo robię pierogi w kilku opcjach ( ser, jagody, truskawki) i tylko te z serem się rozlatywały.

Masa krówkowa

W lodówce od jakiegoś czasu stoi sobie puszka masy krówkowej. Co można z takiej z masy zrobić?

Czytanie dzieciom

Jak często czytacie swoim dzieciom książki? Lubicie to robić czy dostajecie "białej gorączki" jak przybiegają do Was i chcą byście im poczytali?

Gry planszowe

Jakie gry polecacie dla dzieci w różnym wieku? Chodzi o takie przy, których wszystkie pociechy będą dobrze się bawiły bez względu na to ile lat mają.

Odp: Żurek - dodatki

robaczek napisał(a): Z czym najczęściej podajecie żurek? Wolicie go z jajkiem czy może z ziemniakami?

Z ziemniakami Z jajkiem też zjem jednak wolę ziemniaki

Odp: Odp: Pieczeń z jajkiem

Ja do takiej pieczeni gotuję jajka na pół miękko. Dojdą w piekarniku

Odp: Wytrawne ciastka z serem

robaczek napisał(a): Jaki ser będzie najlepszy do takich ciastek?

A z jakiego rodzaju ciasta chcesz robić te ciasteczka?

Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U mnie weekend tak jak u Was pod znakiem pięknej słonecznej pogody. Jak tylko nadszedł poniedziałek pogoda zmieniła się na barową. Pada :/

Odp: Kolor mięsa po pieczeniu

robaczek napisał(a): Co zrobić żeby pieczona w dużym kawałku karkówka po upieczeniu miała śliczny różowy kolor, a nie szary jakby życie z niej uszło?

Przed pieczeniem zapekluj mięso. Zostaw je tak na przynajmniej noc. Potem upiecz

Odp: Mrożenie bułek czosnkowych

mocsłodkości napisał(a): Mąż kupił o zgrozo 15 bułek czosnkowych. Wszyscy lubimy te bułki ale taka ilość może zniechęcić do tych bułek nawet wielkiego miłośnika tego pieczywa. Chciałam je zamrozić. Tylko mam pytanie czy potem jak najdzie nas ochota na taką bułeczkę to mam je wcześniej rozmrozić czy zamrożone wsadzić do gorącego piekarnika?

Do piekarnika daj zamrożone bułki. Nie musisz ich rozmrażać. Wystarczy 200 st i kilka minut i masz pyszne bułeczki z chrupiącą skórką