Odp: Odp: Ręce kontra buraki
- Forum: Ręce kontra buraki
Przy następnym obieraniu ubierz rękawiczki jednorazowe, które można kupić np. w aptece
Staż w Gotujmy: 3247 dni
Miasto: -
Przy następnym obieraniu ubierz rękawiczki jednorazowe, które można kupić np. w aptece
mocsłodkości napisał(a): ciasteczka napisał(a): Jak robicie rurki z kremem to owijacie foremki papierem do pieczenia czy nie jest to konieczne?
Dużo zależy od tego jakie masz foremki. Jak są nowe to wystarczy że je delikatnie natłuścisz i oprószysz mąką. Jak są "stare" jak świat tak jak moje, które mają ponad 50 lat to owiń je papierem do pieczenia.
Mam nowe. Nie były jeszcze używane. To będzie mój pierwszy wypiek rurek. Do tej pory jadłam tylko te co robiła moja babcia
Jak robicie rurki z kremem to owijacie foremki papierem do pieczenia czy nie jest to konieczne?
skuter5 napisał(a): Dziękuję za pomysły Zrobiłem sos pomidorowy, który dodałem do pizzy i spaghetti. Zostało go jeszcze trochę więc i pomidorowa zyskała na smaku
Nie ma to jak pomidorowa zrobiona z pomidorów Od razu czuć różnicę
A ja zapomniałam sprawdzić ile jest stopni Co planowałam iść to coś odwracało moją uwagę i w końcu nie wiem czy były te mega mrozy czy tylko w TV je mieli
Co zrobić, żeby skórka upieczonego w domu chleba nie odchodziła od reszty chleba? Co jakiś czas przy pieczeniu chleba mam ten problem. Miąższ osobno, a skórka osobno.
U nas nadal śnieg i masa lodu. Z dachów wiszą sople. Makabra jakaś. A teraz jeszcze mrozik i to całkiem niezły
Tak właśnie myślałam. Dziękuję.
Czym czyścicie formy ceramiczne? Moja po ostatnim pieczeniu zmieniła kolor i nie wiem czy da się to wyczyścić czy już tak zostanie. Ma ktoś taką formę i może mnie poratować radą?
skuter5 napisał(a): Mam trzy puszki pomidorów ( pomidory są w kawałkach). Co mogę z nich wyczarować?
Możesz zrobić sos pomidorowy i wykorzystać np. do pizzy lub makaronu.