Zamiennik soli
- Forum: Zamiennik soli
Co dodajecie zamiast soli do potraw?
Staż w Gotujmy: 3245 dni
Miasto: -
Co dodajecie zamiast soli do potraw?
Dajecie swoim dzieciom szlabany? Twardo trzymacie się danego zakazu czy idziecie na ustępstwa?
Lata temu moja mama piekła ciasto kakaowe z kulkami masy kokosowej, którą wciska się w ciasto czekoladowe przed włożeniem go do piekarnika. Jak nazywa się to ciasto? Szukam go i nie mogę znaleźć
Mam dwa litry maślanki. Co pysznego można z niej wyczarować? Macie jakieś sprawdzone przepisy z jej wykorzystaniem?
skuter5 napisał(a): Używał ktoś z Was wody z ciecierzycy z puszki do zrobienia bezy? Jak taka beza smakuje?
Robiłeś tą bezę? Jaka wyszła?
mocsłodkości napisał(a): Do czego można wykorzystać suszoną skórkę pomarańczową? Kupiłam dwa opakowania. Myślałam, że to proszek, a okazało się, że to pokrojona w drobną kostkę skórka pomarańczowa :/
Możesz też ją namoczyć i dodać do ciasta jak lekko napęcznieje.
lukrowanepierniczki napisał(a): Jakie wypieki polecacie na komunię? Zostało mi mało czasu a pojęcia nie mam co przygotować
Malinowa chmurka, ambasador, pani Walewska
misia5 napisał(a): skuter5 napisał(a): Zostało mi kilka jajek ugotowanych na twardo. W tej postaci już się wszystkim przejadły. Co można z nich zrobić, żeby ich nie wyrzucać?
Z takich jajek można zrobić kotlety Na Gotujmy jest sporo przepisów na takie kotlety
Takie kotlety są pyszne Można przemycić do nich też inne warzywa
Mam ogromną ilość zielonej cebulki. wybujała jak nigdy. Nie nadążam ze zrywaniem. Rośnie jak szalona. Co Wy robicie z zieloną cebulką?
Dostałam od teściowej formę na babkę gotowaną. Niestety nie posiadam na nią przepisu. Może mi ktoś polecić jakiś przepis dla początkujących?