Odp: Beszamel
- Forum: Beszamel
skuter5 napisał(a): Muszę do beszamelu dodawać gałkę muszkatołową? Nie lubię tej przyprawy, a co przepis to ta nieszczęsna gałka
Możesz ją pominąć. Nie wszyscy ją lubią.
Staż w Gotujmy: 3495 dni
Miasto: -
skuter5 napisał(a): Muszę do beszamelu dodawać gałkę muszkatołową? Nie lubię tej przyprawy, a co przepis to ta nieszczęsna gałka
Możesz ją pominąć. Nie wszyscy ją lubią.
Czym usunąć plamy z czereśni? Ciocia dała nam ponad 10 kg tych pysznych owoców. Dzieci jak to dzieci jadły i nie patrzyły na nic. Swoją drogą nawet nie wiem czy nie było w nich robaków W tych co przejrzałam nic nie było więc może i w tych co zjadły nie było lokatorów
Wszystkie koszulki są poplamione sokiem z czereśni. Nie wiem czym je wyczyścić. W zeszłym roku poplamionych ubrań nie udało mi się wyczyścić. Poszły na straty. Może maci jakiś patent na ten sok?
Próbował ktoś robić lody na bazie przecierowego soku marchewkowego? Chciałam zblendować świeże owoce z sokiem marchewkowym i zamrozić. Zastanawia mnie tylko efekt końcowy
robaczek napisał(a): Jakbyście mieli wybrać jedną surówkę, którą jedlibyście przez następne dwa tygodnie to jaka by to była surówka?
Surówka z kiszonej kapusty Taka jaką robi moja mama
biedroneczki napisał(a): robaczek napisał(a): Można jeść podroby na diecie? Jeśli tak to jakie? Będę wdzięczna za informacje, bo mi mama dziurę w brzuchu wierci
Moja mama jadła wątróbkę
Też stawiam na wątróbkę Osobiście wolę drobiową, bo jest delikatniejsza.
lukrowanepierniczki napisał(a): Sezon na wakacyjną rybkę uważam za otwarty Jaka jest Wasza ulubiona wędzona ryba? Po jaką rybę najchętniej sięgacie nad morzem?
Moje ulubione to flądry
mocsłodkości napisał(a): Mam sporej wielkości oregano. Ma ładne listki. Zastanawiam się nad ususzeniem ich. Jak mam to zrobić żeby listki miały ładny kolor i aromat po ususzeniu? Dotychczasowe próby skończyły się wyblakłymi liśćmi
Spróbuj suszyć w piekarniku. Nie dawaj zbyt dużej temperatury. Ja włączam piekarnik i ustawiam temp. 100 st. jak się nagrzeje wyłączam i wkładam zioła.
misia5 napisał(a): U nas pogodowy misz masz Raz zimno raz ciepło. Niedziela pod znakiem deszczu, burz i słońca
U nas to samo. Coś się ta pogoda nie może wyklarować :/
Jaki powinien być kolor syropu klonowego? Widziałam taki jasny i ciemny. Zastanawiam się, który jest lepszy.
Jak myślicie nadadzą się suszone owoce do kremu z bitej śmietany? Chciałam je zmiksować na proszek i dodać do ubijanej śmietany. Nie wiem tylko czy to dobry pomysł. Robił ktoś tak?