Odp: Marynaty do mięs jaka do jakiego
Dużo zależy od tego na co mamy ochotę. Ja jakoś specjalnie nie zwracam uwagi na rodzaj mięsa. W zasadzie używam głównie wieprzowiny i kurczaka, choć i kaczka z indykiem się przypląta
Staż w Gotujmy: 3247 dni
Miasto: -
Dużo zależy od tego na co mamy ochotę. Ja jakoś specjalnie nie zwracam uwagi na rodzaj mięsa. W zasadzie używam głównie wieprzowiny i kurczaka, choć i kaczka z indykiem się przypląta
U nas jako tako. Bywało lepiej, ale nie ma co narzekać. Nie padało
Mam pustkę w głowie. Rosół to pewniak Tylko co jeszcze? Myślałam o roladkach, ale nie wiem jakie lepsze wieprzowe, wołowe czy może drobiowe :/ Do tego schab pieczony, może jakieś kotlety. Jak to dobrze, że to się nie trafia codziennie, bo bym oszalała. Następna komunia za dwa lata
Widziałam pierwszego bociana Jakie zjawisko Od tak dawna ich nie było, że człowiek na sam ich widok się uśmiecha
Jakie podroby najczęściej kupujecie i co z nich robicie? ja osobiście uwielbiam wątróbkę i ozorki. Niestety te drugie w ostatnim czasie bardzo ciężko dostać. Upolowanie ich graniczy z cudem, a szkoda, bo są wyśmienite.
Dokładnie. Nie ma to jak ceny z kosmosu. Taniej uczesać się na wesele niż na komunię. Gdyby dziecko miało włosy nie wiadomo jak długie dajmy na to do kostek, to rozumie można chcieć kasy więcej, bo i pracy jest sporo, ale moje dziecko ma włosy trochę za ramiona i taka cena jest zdecydowanie za wysoka. A fryzura nie była wyszukana i nie wymagała pół dnia pracy.
Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc. Na stołach pojawią się regionalne potrawy. Jakie dania lub desery można spotkać tylko w Waszych rejonach, a o jakie trudno w innych rejonach kraju?
misia5 napisał(a): Ostatnio jakoś czasu na czytanie mam niewiele, a szkoda, bo uwielbiam czytać. Ostatnio jestem na etapie lektur szkolnych Córka czyta, a ja żeby być na bieżąco i wiedzieć co w książce było muszę też książkę " pochłonąć". Tak więc byle do wakacji
U mnie też lektury wiodą prym A już myślałam, że tylko mi odbija i czytam dziecięcą literaturę Chyba, że ściągę kupię i ominie mnie powtórka ze szkolnej rozrywki
mocsłodkości napisał(a): Moje dzieci uwielbiają puree ziemniaczane. Czym można je podrasować? Co dodać, żeby ze zwykłego puree zrobić coś innego wyjątkowego?
Możesz dodać do puree prażoną cebulkę Przed podaniem posypać zieloną i będzie smacznie i kolorowo
U nas dzisiaj było ślicznie, W słońcu tak ciepło, że żal było z parku wracać do domu