Odp: miałki smak..........
- Forum: miałki smak..........
cos tam jednak dostales...
Staż w Gotujmy: 5935 dni
Miasto: -
cos tam jednak dostales...
widze Bahus ze Ty fachowiec w roznych dziedzinach jestes...
jeszcze sie po barborce nie podniosl?
witamy!
u mnie kroluja wlasnej roboty wedzone wedliny i kielbasy i pieczone miesa, do tego hektolitry cwikly, ciasta w tym makowiec koniecznie, sledzie roznego rodzaju i barszcz bialy na wodzie po gotowaniu wedlin, taki wielkanocny, ktory szkoda byloby jesc tylko raz w roku
A ja sie pytam, co z Jarkiem? brakuje nam tu jego energy...
leeee, poczytalam o tych pangach z wietnamu, masakra...
a tu z wikipedii:
W języku polskim nazwa panga używana jest dla określenia kilku różnych gatunków ryb:
* Megalaspis cordyla - ryba z rodziny ostrobokowatych, w wykazie gatunków oznaczona jako panga (HAS)[1]
* Pangasius hypophthalmus - sum rekini, sprowadzany do Europy w dużych ilościach z wietnamskich hodowli, sprzedawany w sklepach pod nazwą panga[2][3]
* Pterogymnus laniarius - mała południowoafrykańska ryba występująca w Oceanie Atlantyckim i Indyjskim, w wykazie gatunków[1] figuruje pod nazwą pangafer (PGA), w języku angielskim[4] i holenderskim[5] określana nazwą panga
W języku francuskim panga oznacza dowolny gatunek z rodzaju Pangasius[6].
dobry napisał(a): pomidora daje na tak nieprawdopodobne kompozycje, ze żona puka sie znaczaco w czolo
odnosnie czekolady i chili to jadlem lody czekoladowe z chili i po 20 min zmuszania sie i tlumaczenia sobie jakie to dobre, spasowalem
po prostu ochyda
a zona mojego meza wie ze co by nie ugotowala, jak poda to z pomidorem albo poleje keczupem czy sosem pomidorowym, to zostanie to na pewno zjedzone
dobry napisał(a): a co to fusion? ze wielokulturowo czy cos? ale Ty mieszkasz w tyglu naszego swiata, gdzie sie przeplata wszystko, a tutaj zascianek ;-)
a tam zascianek, chocby taki Okrasa pokazuje jak fusion gotowac
lizus