Odp: Odp: Odp: Odp: co sprzedają na jarmarkach i odpustach?

chef napisał(a): malgorzata napisał(a): co to jest "panska skorka"?
ja lubie rozaniec!
to takie coś słodkiego niby miękkie a twarde przykleja się do wszystkiego a najbardziej do zębów ... kosztuje toto 5 zybla ... i zawinięte jest w pergamin z którym trzeba powalczyć żeby się go pozbyć ... niektórzy twierdzą że jest to zemsta boga na grzesznikach ... (widocznie nagrzeszyłem bo cholernie to lubię)....

ja sie nigdy jeszcze nie odwazylam sprobowac...

Odp: Odp: Wigilia

chef napisał(a): hipokryzja to cała wigilia ....ścisły post i nażeranie się do granic wytrzymałości ...śpiewanie koląd ze znajomością pierwszej zwrotki.... składanie życzeń wszystkim do okoła czy się ich lubi czy nie ... no i jeszcze wódeczka a potem do kościółka poplotkować o nowym futrze Kowalskiej....eeeee do du...y ta cała tradycja ...wolę siedzieć w pracy...

przykro mi ze tak to u was wyglada, u mnie w domu nigdy nie bylo scislego postu ani nazerania sie, wodki, ani plotek po czy w kosciele, a koledy i owszem spiewamy i znamy duzo zwrotek i dla mnie najwieksza magia jest to ze ludzie potrafia jeszcze spiewac razem bez alkoholu we krwi... choc moge zrozumiec o co chodzi bo rok temu bylam u tesciow i tam kilka zwrotek odbebnilismy ze wzgledu na dziecko i tesciowa, u mnie natomiast zbiera sie rodzenstwo mamy z dziecmi i wnukami i wszyscy faktycznie chetnie spiewaja, a smiechu przy tym co niemiara,

Co do jedzenia: u mnie zupa grzybowa, cieniuchna i pyszna, karp smazony, kluski z makiem i bakaliami, racuchy psykoty to podstawa, a w swieta, wedzone przez rodzicow szynki z ogromnymi ilosciami cwikly, ktorej nikt nie robi tak dobrze jak moja mama, ja lubie to ze na stole wigilijnym tylko rybki, niestety u meza tego sie nie stosuje i wigilia wyglada jak kazda impreza imieninowa czy jakastam

Odp: jaka muzyka w kuchni przy gotowaniu....

he he he to ja sie teraz starym hardcorowcom naraze :p

Najlepiej gotuje mi sie przy BoneyM
choc generalnie slucham troche innej muzyki, zreszta tez bardzo szeroko pojetej

Odp: miałki smak..........

moj tata nie bardzo znajacy sie na jezykach przypadkowo znalazl fajna nazwe: faskudy

a tak ogolnie to tragedia...

Odp: Sól

  • Forum: Sól

a kto sponsorowal profesorka?

ryba po grecku , karp po żydowsku, fasolka po bretońsku .....

chef napisał(a): cremebrule napisał(a): no ale pierogi ruskie sa daniem z rusi czerwonej wiec wg mnie nazwa moze zostac
tylko z nazwy tamtejsze "pieragi" są smażone w głębokim tłuszczu i mają ciasto z drożdżami...takie samo jak na "brioszki"

ja sie nie zgodze, moi ukrainscy znajomi, robia je dokladnie tak jak my, tylko nazywaja pierogami polskimi....

Odp: Jakich produktów nie jecie?

ja osobiscie nie znam nikogo kto nielubilby pomidorow...

co do kaszanki to mam problem, bo zjem czasami, ale jakas fanka duza nie jestem... choc z grila z cebulka bywa pyszna,hm... no moze sie rozpedzilam z ta krwia...