Wesoła kuchareczka:-)

Odp: cebula na szaszłyki

ja robię tak: biorę większą cebulę i nie kroję jej tylko delikatnie obieram z warstw, w ten sposób zyskuję całe plastry. Jeśli pokroisz to się rozpadnie.

Odp: Odp: Odp: Błyskawiczna kuchnia

moja też dotarła, te same zapachy, mam więc w domu rumianek, cytryna i pomarańcze z trawą cytrynową, który zakupiłam wcześniej.

Odp: Hell-o

  • Forum: Hell-o

czekamy na przepisy:-)
faktycznie, kuchnia tv potrafi zainspirować:-))

Odp: Chwalimy się;

Ewunia, byłaś u lekarza? Czy wszystko ok?Mam nadzieję, że opuchlizna trochę zeszła...

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

Możesz zalać mięso śmietanką 30%, białym winem, sosem pomidorowym itd, wtedy będzie się dusić w płynie. Polecam przepis na rybę bez tłuszczu: https://gotujmy.pl/sola-w-sosie-szampanskim---rewelacja,przepisy,64290.html

a używasz piekarnika?tu jest więcej opcji typu pieczenie w folii, pieczenie z warzywami...Surowe piersi można posypać przyprawami, posmarować musztardą, na to ser i zapiekać.

Odp: Mam Was serdecznie dość- ale to nie ja stąd zniknę

Gdybyś była uczciwa, nie kombinowała i nie wstawiała bzdur to gwarantuję Ci, że nikt by nigdy nie skrytykował Twojego przepisu. Ba, jeszcze zebrałabyś pozytywne komentarze, może w przyszłości super przepis...Sama sobie jesteś winna. Ludzie nie lubią kombinatorstwa zwłaszcza wtedy, kiedy sami się mocno starają. Raz piszesz, że przepisy na potrawy z kaparami itp to na pewno Twoje, potem piszesz, że dopiero się uczysz gotować a następnie, że przepisy bierzesz z internetu. Wszystko pomieszane

Odp: Przygotowania do ślubu z wielką pompą- help

Gratuluję ślubu:-) ostatnio wstawiłaś przepisy na różne torty, może powinnaś je upiec?
Jeżeli chodzi o dylemat kucharzy - no chyba nie chcesz przed ślubem siedzieć w kuchni?Muszą być pomocnicy.
Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia