Odp: Do Termar
- Forum: Do Termar
To gdzie to przyjecie i o ktorej? bardzo smakowicie sie zapowiada
Staż w Gotujmy: 5800 dni
Miasto: -
To gdzie to przyjecie i o ktorej? bardzo smakowicie sie zapowiada
Pyza napisał(a): Glumanda napisał(a): Hmmm.. a co bedzie z tymi, ktorzy beda mieli wiecej w minusie niz w plusie?
Ogolnie pomysl dobry.. Moze powinno sie go jeszcze troszke zmodyfikowac..np. ze po 3x wpadce.. osoba taka nie bedzie dostawala przez jakis czas wcale punktow na + ..ale to tez nic, skoro poprostu nie da zadnych przepisow to kara sie sama zniesie..
Myslimy dalej..
Po trzykrotnej wpadce to już chyba tylko banowanie bo ileż razy można tłumaczyć, że kopiowanie zdjęć i przepisów to zwykła kradzież praw autorskich?!
Tutaj niektorzy drzwiami wylatuja..a oknem wchodza ponownie.
Kazde zdjecie w sztucznym swietle, tez jest zaklamane co do oddania prawdziwosci kolorow. Najpiekniejsze zdjecia potraw, deserow, wychodza gdy robie je na balkonie w swietle slonecznym.
Zdjecie kotleta zrobione jest przy swietle slonecznym..a zdjecie dania z kukurydza przy oswietleniu pokojowym. Naczynia z zapiekanymi jarzynami sfotografowalam, uzywajac lampy blyskowej.
Mysle, ze roznice sa dobrze widoczne.
Hmmm.. a co bedzie z tymi, ktorzy beda mieli wiecej w minusie niz w plusie?
Ogolnie pomysl dobry.. Moze powinno sie go jeszcze troszke zmodyfikowac..np. ze po 3x wpadce.. osoba taka nie bedzie dostawala przez jakis czas wcale punktow na + ..ale to tez nic, skoro poprostu nie da zadnych przepisow to kara sie sama zniesie..
Myslimy dalej..
Babciagramolka napisał(a): a ja chcę pochwalić moderatorów- wreszcie znikają zdjęcia które zostały skopiowane z innych stron .Brawo za reakcję . Wiadomo ,że nie wszystkim się to podoba ( a już szczególnie nie tym którzy korzystają z cudzej pracy i nie mają zahamowań by wstawiać cudze jako własne ) . Podziękowania - wiarygodność strony bardzo zyska dzięki takim działaniom .
Dolaczam sie do pochwal
Tit napisał(a): Zgodnie z regulaminem każdy autor przepisów i zdjęć publikuje je na własną odpowiedzialność oświadczając że jest ich autorem.
Fakt, że przepis wisi na portalu nie chroni nikogo przed odpowiedzialnością prawną.
My w miarę możliwości usuwamy takie zdjęcia czy przepisy, osoby, które regularnie są przyłapywane na kopiowaniu mają bana na publikacje, ale przede wszystkim troszczymy się o publikowanie przepisów
Pozdrawiam,
Tit
Czy podstawianie Wam gotowych linkow, z dowodami kopiowania, ulatwiloby Wam prace?
Na tym portalu jest cale mnostwo zdjec widzianych w internecie .. nie maja nigdzie zaznaczone.. "zdjecie pochodzi ze strony..."
Nie mowiac juz ile takich zdjec zdobi przepisy moderatorow poprzedniej kadencji... a moze aktualnych jeszcze.. Nie wiem skad oni brali swoje przepisy.. moze maja na to specjalne umowy czy zezwolenia, nigdzie nie podaja na ten temat wzmianek... co pozwala, ze pozostalym uzytkownikom nasuwaja sie dziwne skojarzenia.
Reakcje na apelacje ze strony uzytkownikow, byly raczej mierne.
Czy Wy macie zamiar przejac ich nastawienie do sprawy?
Do tej pory to tutaj poblazano raczej kopiarzom niz korzystano z pomocy innych uzytkownikow.
Zdaje sobie sprawe, ze to szukanie igly w stogu siana.. jednak z nasza pomoca powinno byc latwiej.
Jak taki makaron smakuje Gorzki? slodki? slony? kwasny? nie mam pojecia jak smakuje tan atrament z kalamarnicy Opisz prosze
Pyzo! to ja sie do Ciebie zglosze na pyzy..ze skwarkami
Dziekuje za zaproszenie i zapraszam do mnie
Tez nie wiem, co sie nie podoba Bahusowi?
Zdjecia nie sa z reki zawodowego fotografa..jednak jest tutaj na stronie o wiele wiecej zdjec, slabszej jakosci niz te, ktore wstawila Tremar.
Ogolnie gdy sie wejdzie na strone jej przepisow, wszystko wyglada apetycznie i przekazuje ogladajacemu, wstepne wiadomosci na temat, jak ma wygladac potrawa, o ktorej mowi przepis.
Lepsze takie, wlasne niz piekne ukradzione z internetu...
Termar napisał(a): w Speawie nagradzania
Termar, przeciez mozna edytowac wpisy na forum
Rowniez i ja, tylko z przyczyn iz gotowanie sprawia mi radosc.. rezygnuje z nagrod rzeczowych