Zibi - pewnie masz rację - nigdy nie opanowałam gwary poznańskiej .Pamietam tylko ,że taki mały stołeczek to była ryczka , a zamiast mówić galareta Babcia mówiła galart .Na przeciwko Okrąglaka była cukiernia w której sprzedawali fantastyczną Melbę a w restauracji Bazar mozna było zjeść Zupę rakową .I jeszcze była herbaciarnia Drużba a w niej przepyszna herbata po rosyjsku z konfiturą .
I tyle mojej wiedzy o kulinariach w Poznaniu i gwarze wielkopolskiej .
Kurczaki , nie załapałam się żeby zaprosić Glumandę
Ale może będziesz miała bardziej "po drodze" do Warszawy to ja bardzo , bardzo zapraszam
i posiłek możesz sobie wybrać, taka będę
zmieniono 1 raz (ostatnio 15 paź 2009 20:50 przez Pyza)
Dziekuje slicznie za zaproszenia Rowniez i ja Was zapraszem..gdybyscie byli w Norymberdze
Na obiad, sniadanie..kolacje.. ciasto czy kawe.. Nawet ugotuje Wam to co najbardziej lubicie i pokaze miasto
Danusiu, ja cie zapraszam na sniadanie moze byc w Szczecinie jak bede u tesciowej ...albo zajedziesz do mnie...ale wtedy to potrwa twoja wizyta dluzej
Dziekuje slicznie za zaproszenia Rowniez i ja Was zapraszem..gdybyscie byli w Norymberdze
Na obiad, sniadanie..kolacje.. ciasto czy kawe.. Nawet ugotuje Wam to co najbardziej lubicie i pokaze miasto
zmieniono 1 raz (ostatnio 15 paź 2009 18:06 przez Glumanda)
Babciugramolko, jednak uwazam, ze szkoda np. ze czyjes super przepisy nie moglyby brac udzialu w konkursach, tylko dlatego bo zostaly wystawione w zlym terminie...
Ja osobiscie, rezygnuje z nagrod, bo wysylanie ich za granice jest drozsze.. ale czysto dla samego wziecia udzialu, robiloby mi to przyjemnosc.
Specjalny "pokoik" dla konkursowych przepisow, to byloby jak wystawa )
Pozdrawiam
p.s. Czasami bywam w Szczecinie
Nowe pomysły na konkursy
Obserwuj wątekOdp: Nowe pomysły na konkursy
Babciagramolka
I tyle mojej wiedzy o kulinariach w Poznaniu i gwarze wielkopolskiej .
Odp: Odp: Nowe pomysły na konkursy
a to drugie rewelacja jeżeli kupisz w cukierni na Al.Wielkopolskiej
Odp: Nowe pomysły na konkursy
Glumanda
Dziekuje za zaproszenie i zapraszam do mnie
Odp: Odp: Odp: Nowe pomysły na konkursy
Pyza
Ale może będziesz miała bardziej "po drodze" do Warszawy to ja bardzo , bardzo zapraszam
i posiłek możesz sobie wybrać, taka będę
Odp: Odp: Nowe pomysły na konkursy
Doro
Danusiu, ja cie zapraszam na sniadanie moze byc w Szczecinie jak bede u tesciowej ...albo zajedziesz do mnie...ale wtedy to potrwa twoja wizyta dluzej
Babciagramolka
Glumanda
Bahus
Babciagramolka
Glumanda
Ja osobiscie, rezygnuje z nagrod, bo wysylanie ich za granice jest drozsze.. ale czysto dla samego wziecia udzialu, robiloby mi to przyjemnosc.
Specjalny "pokoik" dla konkursowych przepisow, to byloby jak wystawa )
Pozdrawiam
p.s. Czasami bywam w Szczecinie