Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy z nagrodami!
A jak widzicie moja propozycję? A może jestem na niewidocznym?!
Staż w Gotujmy: 5780 dni
Miasto: Legnica
A jak widzicie moja propozycję? A może jestem na niewidocznym?!
luna19 napisał(a): Ja do sloikow wkladam prawie wszystko
buraczki z botwinką - na barszcz
Fasolke szparagową w pomidorach - na zupe albo do obiadu
cukinie w keczupowej zalewie, jabłka smażone - na szarlotkę, dżemy z dyni i jabłek, śliwki w occie,kompoty ze sliwek, wiśni,czereśni.. Salatki z ogórkow i papryki , mizerie , sos uncle bens prawie taki jak ze sklepu .. pasty różne , np z raparbaru albo pikantne jabłkowe .. borówki do mięs i jarzębinę .... yyyyy ... i coś tam jeszcze musialabym do piwnicy zejść z karteczką hihih ..
Wstawisz te przepisy? Szczególnie na sos uncle bens i dżemy.
Babciagramolka napisał(a): Henia zamawiała pierwszą porcję .Zapraszam. Heniu ! to dla ciebie .
-Zupa z głąba i liści kalafiora :
Dziękuje, zjadłam z przyjemnością! Pyszna była! Zaraz zajrzę za przepisem!
Może by je zamienić na nagrody za staż (oczywiście poparty własnymi przepisami, ale nie ich ilością)?
Papaja napisał(a): ja swoje fotki robię aparatem z telefonu
Mch, wiemy, wiemy,oj, wiemy!
Bahus napisał(a): A te "perły" są zjadliwe ?
Nie, perły nie ale ... ludzie tak! Pozdrawiam!
Papaja napisał(a): no i można jasno wytłumaczyć tym co nie wiedzą?
caroline1983 napisał(a): monika1980113 - przepisy pospisywane z ksiazek, w tym z Kuchni polskiej M. Caprari (tak sie składa że mam te ksiazke). Inne podejrzewam że z ksiazeczek Poradnika Domowego bo tez mi sa znane. Jesli ktos ma możliwosc to niech sprawdzi.
Jeżeli możesz, sprawdź przepisy w Kuchni Polskiej. Wystarczy podać tytuł, autoras i stronę przepisu.
Babciagramolka napisał(a): No to ja się wyłamię - duszę gołąbki ok 40 minut - sos robię na wywarze kapuścianym z duszenia ( może i rozdymający ale uwielbiam ten kapuściano- pomidorowy smak ) , zalewam i duszę jeszcze 20 minut. Gołąbki mają być mięciusieńkie i rozpadac się pod widelcem . A wywar z gotowania gołąbków którego nie zużyję na sos ( bo zawsze jest go za dużo ) studzę i mrożę - a potem używam do kapuśniaków i jarzynowych .Nic na to nie poradzę - bardzo lubię smak wygotowany z kapusty.
Buniu, każdy ma swoje ulubione smaki. I dobrze, że się wyłamałaś, bo właśnie po to jest ten wątek aby każdy się wypowiedział. ciekawe jest poznać zdanie innych. Mi akurat przeszkadza ten intensywny zapach i smak kapusty. Bardzo lubię te obsmażane (pisałam wcześniej). Może i są ciężkostrawne, ale jakie dobre1
Papaja napisał(a): literki się czyta nie ogląda napisałam że obejdę się bez tego to nie ja narzekam że nie dostałam kubeczka 3 miesiące temu nie wspominając o blenderze, co już nic nie można napisać co się niektórym nie podoba? Chcesz to ci oddam mój kubek
Nie rozumiem, czemu mnie atakujesz! Widać umiesz być "jako tako" tylko przez krótki czas! Widać też, że to Ty masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem! Albo nie wiesz co to określenie znaczy! Ja nie narzekam na nic, odpowiedziałam na post. Co do kubeczka, możesz sprawdzić, napisałam, że nie zależy mi na nim. Tak jak i na blenderze! Kupiłam sobie w sklepie! Ja staram się żyć normalnie, nie uzależniam posiadania czegoś potrzebnego od wygrania go w internecie.Do upojenia powtarzam, że nie jestem tu dla nagród, nie kopiuję jak nie przymierzając...., nie robię punktów na siłę. Ale uważam, że jeśli jest konkurs i nagrody w nim, to obowiązkiem organizatora jest wywiązać się z wysyłki nagród. Dla mnie osobiście upokarzające by było upominać się. I tyle.Nie było nic przeciw tobie, a już wyciągnęłaś armaty! Zanim coś napiszesz, radzę, przemyśl 3x. I NAJPIERW PRZECZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM!
+