Odp: Konkurs na zupę z Hortex :)

Etap "zupowy" już się zakończył, wyniki na dniach. Teraz trwa etap "dania główne", wiemy, że słabo to było podkreślone, ale mam nadzieję, że wszyscy się już połapią

Odp: Odp: Romantyczna kolacja

Doigrałaś się

Ewelina07 napisał(a): Może coś z wędzonym łososiem w roli głównej ? Roladki ze szpinakiem ? Kilka przepisów na stronie producenta Suempol

Odp: Odp: robienie brzuszków czy dieta?

Wow, nieźle! Gratulacje! Ja też się biorę za siebie i wrzucam piąty bieg na siłowni, ale drastyczne diety to nie dla mnie, ćwiczę aby jeść

luna19 napisał(a): A u mnie od początku grudnia dieta i ćwiczenia.. 40 min na stepperze , 2000 krokow i 10 km na rowerze stacjonarnym..
skutki? - 7 kg, -12 cm w talii , -7 cm w biodrach
w czasie swiąt troche przybylo ale sie nie poddalam i trwam.. jeszcze tak ze 7 i bedzie git

Odp: Tłusty czwartek

Ja w tłusty czwartek wcinam tylko mamine faworki Pączki zajadam przez resztę roku, bo w gigantycznych pączkujących kolejkach stać nie mam ochoty

Odp: skąd brać dobre ryby?

Moim skromnym zdaniem warto znaleźć jakiś mały sklep rybny w swojej okolicy i "zakolegować" się ze sprzedawcą. Dobry kitu nie wciśnie, a dobrą rybkę poleci. W Warszawie lubię Pana Sandacza, ryby są zawsze świeże i pachną jeziorem, ale są też na pewno mniej medialni solidni sprzedawcy gdzieś tam w Waszej okolicy

Odp: Chwalimy się;

Szczerze mówiąc dziewczyny, to ociupinkę lepiej wyglądało jak smakowało, ale pokaz ciekawy Na filmie kilka innych migawek

Odp: Chwalimy się;

To się pochwalę co za cuda wianki widziałem wczoraj na targach cukierniczych Expo Sweet w Warszawie - na zdjęciach włoski mistrz robi lodowe sushi z lodów o smaku czekolady i wasabi, glonów z masy cukrowej i kawioru łososiowego z soku pomarańczowego Ten ostatni powstaje przy użyciu agar-agar i oleju - na stronie powinien być już film z wydarzenia

Odp: A co lubicie do Kawusi??

Od wielkiego dzwonu pozwalam sobie na ciacho z ulubionej cukierni - Lukullus Tutaj ich najnowsze dzieło "Na górze róże", prawda że piękne?

Odp: Steki - jakie przyrządzacie?

Z jakością mięsa 100% racji - wołowina jest u nas mało popularna, większość krów jest ras mlecznych, nie mięsnych, a ludzie często nie wiedzą jak z wołowiną postępować, a przy okazji steków - że mięso powinno być sezonowane.

Kluczem jest znalezienie dobrego dostawcy, bo chociaż wołowina nie należy do najtańszych mięs, to nie wyobrażam chociaż raz na jakiś czas nie wbić kłów w soczystego stejka

Termometr mam, taki "długopisowy", metalowy bolec, ale też się uczę nim posługiwać, w trakcie gotowania to nie takie proste dla mnie (na razie) . Na pewno przydatna rzecz.

Odp: Najdziwniejsze potrawy świata

Ja jestem otwarty na nowe doznania smakowe, ale wszystko ma swoje granice - moja leży zaraz przed embrionami i meksykańskim kawiorem

Swoją drogą mieszkańcy innych państw z odrazą patrzą podobno na nasze kiszone ogórki i kapustę, ignoranci!

Ja nie rozumiem odrazy niektórych do owoców morza - jadłem nawet surowe ostrygi i smakują jak kawałek morza w galaretce