Odp: Odp: Coś rozgrzewającego

Comarchewka napisał(a): Właśnie niedawno słyszałam o grzańcu z jajkiem..brzmi dziwnie, a jak smakuje?

Smakuje jak bardziej kremowy grzaniec Spróbuj koniecznie, ja osobiście wolę taki z żółtkiem.

Odp: Odp: Cześć! ;)

No jasne Daj znać jak możemy pomóc

weronis napisał(a): zaczynam swoją przygodę z gotujmy mam nadzieję, że pomożecie mi się wdrożyć

Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy

Ewo, a próbowałaś wyczyścić historię itp. w przeglądarce? Może to pomoże?

zewa napisał(a): U mnie komentarze nie działają nadal ( mozilla )

Odp: Steki - jakie przyrządzacie?

To co piszesz wydaje się logiczne Ja przyznam szczerze solę i pieprzę przed, ale wypróbuję i inne metody przy najbliższej okazji. Widziałem jak Jamie Oliver okłada swoje steki gałązkami tymianku w trakcie smażenia, a Gordon smaruje czosnkiem. Te wszystkie zabiegi i tak wydają mi się drugorzędne w walce o dobry stopień wysmażanie (celuję w medium, ale wychodzi różnie )

Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

...ale jesteś irytująca

rewizja88 napisał(a): A ja się pochwalę! W niedzielę zrobiłam stek cielęcy pieczony w tymianku z karmelizowanymi nowalijkami! Jestem z siebie dumna bo nawet mi to wyszło Tu macie przepis http://www.horeca.pl/przepisy_kulinarne/

Odp: Tu zgłaszamy problemy

I jak to wygląda u Was teraz? Dajcie znać

Odp: Odp: Steki - jakie przyrządzacie?

Ilu kucharzy tyle metod Ja słyszałem znowu, że solić po, pieprzyć przed


LegoJedi napisał(a): Steak przed smazeniem musi miec temperature pokojowa (dotyczy to tez innych mies do smazenia). Smazy sie go na duzym ogniu na stalowej lub zeliwnej patelni (nie musi to byc patelnia grillowa) (srednio liczy sie 1,5 minuty na 1 cm grubosci steaka z kazdej strony) na odrobinie oleju. nastepnie wklada sie steaka do piekarnika rozgrzanego do ok 80-100 °C przykrytego folia aluminiowa na 10 minut by mieso odpoczelo. Solic sola morska mozna przed smazeniem... pieprzyc po smazeniu.

Odp: Dzień dobry!

Czy trzeba umieć gotować to dyskusyjne, czasem wystarczy znać kogoś kto dobrze gotuje Żartuję - oczywiście taka umiejętność się przydaje i od święta i na codzień, daj znać co ciekawego sama ostatnio przygotowałaś

Odp: Konkurs na zupę z Hortex :)

Uwaga uwaga Zachęcam Was do zerknięcia do regulaminu konkursu - nastąpiła zmiana w punkcie 3.8, który brzmi teraz:

"3.8. Jedna osoba niezależnie od liczby rund, w których bierze udział, może wygrać tylko jedną nagrodę. Natomiast może dodać dowolną ilość przepisów do konkursu. Każdy przepis powinien zawierać minimum jedno zdjęcie."

Powodzenia!