Odp: Suszarka do grzybów i warzyw,

ja mam najprostszą dość tanią i nic nigdy się z nią nie dział.. a mam ją już kilka ładnych lat i służy. produkuję ją chyba polska firma mdm.. czy jakoś tak.

Odp: ulubione lody w waszej rodzinie

koło nas jest pyszna lodziarnia i jak lody to tylko tam. sami robią wszystko na miejscu. i jak mają owocowe, to są one tylko sorbetami. ratunek dla małych mlecznych alergików!

Odp: nowe pomysły na rybki

z pangą dla malca to bym uważała.. nie wiadomo o to to ta panga..
ale moja córka też ukochała klasyk smażony w jajku i mące, pieczony łosoś czy pstrąg też może być.. i tu mój repertuar rybny się kończy. chyba też zajrzę do działu rybnego

Odp: Szparagowo mi...

szparagi w rozkwicie.
dziś chcę zrobić właśnie pastę z zielonymi, czy najpierw powinnam je podgotować, czy mogę od razu podsmażać?

Odp: Steki - jakie przyrządzacie?

no i zrobiłam z mrożonej polędwicy wołowej.. straaasznie długo się smażył, był bardzo długo krwisty w środku. nie wiem czy to najlepszy sposób. następnym razem rozmrożę mięso dokładniej.

Odp: Dania regionalne

ja uwielbiam poznańskie pyzy z gęstym sosem do mięsa... sama niestety nigdy nie robię. czekam na odwiedziny cioci z Wielkopolski

Odp: Odp: Odp: Odp: Stek

  • Forum: Stek

Kocham_cukerky napisał(a): jesli chodzi o przyprawy - to nacieram mięsko tylko solą i pieprzem .
DO tego robie masło ziołowe - kawałek masła z dodatkiem przypraw, ziół mieszam i kawałeczek kładę na usmażony stek.
przyprawy przed smażeniem? szczególnie chodzi o sól. czy mięso nie dębieje?

Odp: Produkty regionalne

to są super smaki.
jeszcze ideałem było by gdyby "obrót" nimi był załatwiany na zasadach fair trade...

Odp: robienie brzuszków czy dieta?

brzuski to trening siłowy. ok, ale trzeba się spocić więc trening aerobowy. to co piszecie - biegać skakać latać pływać