Pasteryzacja w piekarniku
- Forum: Pasteryzacja w piekarniku
Ile pasteryzujecie słoiki w piekarniku? Jaką ustawiacie temperaturę?
Staż w Gotujmy: 2598 dni
Miasto: -
Ile pasteryzujecie słoiki w piekarniku? Jaką ustawiacie temperaturę?
Zdecydowanie wieprzowe.
Uwielbiam wiśnie więc za rok spróbuję zrobić wiśniowe Zobaczę co mi z tego wyjdzie
Ja chyba wszystkie lubię Kocham węgierki. Najlepsze są takie, które zostały na drzewie, bo nikt ich nie mógł zerwać a przyszły chłodniejsze noce. Ta śliwka jest tak pyszna, słodka i aromatyczna, że co roku mam nadzieję, że jak najwięcej takich śliwek na drzewie zostanie
U nas nadal upały. Nawet nocą odpocząć się nie da.
Mój tata i mój brat wcinają ot tak sobie. Mnie i mamę skręca, a oni zajadają się jakby jedli soczyste jabłko Zimą dodajemy je do dań jednogarnkowych lub zup. Dzięki temu po powrocie do domu od razu robi się nam cieplej
Robił ktoś ciasto na maślance i może mi polecić prosty i sprawdzony przepis na taki wypiek?
Próbowałam zrobić swój pierwszy makaron. I tyle na plus :/ Ciasto klei się niemiłosiernie. Zła jak nie wiem co przykryłam je miską i zostawiłam. Macie pomysł jak je uratować i zrobić makaron? Ewentualnie co z niego zrobić. Oszaleję przez tego lepkiego "gluta".
robaczek napisał(a): Czym można zabarwić ciasto na pierogi tak, by one nie straciły tego koloru przy gotowaniu?
A puree z marchewki lub dyni?
Moja babcia robiła nam przekładane wafle To co prawda nie ciasto ale lubi je chyba każdy