Ciasto z malinami

Mam mrożone maliny. Do ciasta mogę je takie wrzucić czy poczekać chwilę i wrzucić już takie nie miękkie i nie twarde?

Aromatyzowany olej

Jak robicie olej aromatyzowany papryczkami chili to zalewacie je zimnym czy ciepłym olejem?

Miodownik

Dostałam przepis na pyszny miodownik. Jak wiadomo jest to mega słodkie ciasto i zastanawiam się czym przełamać tą słodycz. Czego użyć do przełożenia (w oryginale jest moja ulubiona masa grysikowa) albo czego jeszcze użyć, by zniwelować słodycz? Macie jakieś pomysły?

Sos pomidorowy

Jaka odmiana pomidorów będzie najlepsza do przygotowania sosu pomidorowego na zimę?

Ścierki

Mąż wytarł rozlany ketchup bielusieńkimi ścierkami. Jak je teraz doczyścić?

Renklody

Robił ktoś nalewkę z śliwek renklod? Teraz co prawda już ich nie ma ale tata chce wiedzieć teraz

Ryż czarny

Do czego używacie czarnego ryżu? Nie popatrzyłam co zabrałam z półki w sklepie (człowiek bierze na pamięć, a tu klops zmieniono ustawienie) i teraz mam taki ryż w domu. Nigdy go nie przygotowywałam i nie wiem jak smakuje. Możecie naprowadzić mnie na właściwy tor?

Pasteryzacja w piekarniku

Ile pasteryzujecie słoiki w piekarniku? Jaką ustawiacie temperaturę?

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Powidła

Uwielbiam wiśnie więc za rok spróbuję zrobić wiśniowe Zobaczę co mi z tego wyjdzie