Ciasta z masami
- Forum: Ciasta z masami
Jak zabezpieczyć i zminimalizować zepsucie się ciast z masami i kremami?
Staż w Gotujmy: 2880 dni
Miasto: -
Jak zabezpieczyć i zminimalizować zepsucie się ciast z masami i kremami?
Mam w domu brązowe pieczarki. Można z nich zrobić zupę pieczarkową czy będzie ona miała inny nie przypominający zupy pieczarkowej smak?
Co ewentualnie mogę przygotować z takich pieczarek?
Szczepił się ktoś na boreliozę? Kiedy najlepiej zacząć taką "terapię"?
Jak zrobić bezy ciągnące w środku a chrupiące z wierzchu?
mocsłodkości napisał(a): Zostało mi około pół puszki kukurydzy. Do czego nie licząc sałatek można ją wykorzystać?
Możesz dodać do zupy. Pyszna też jest w daniach meksykańskich.
Macie jakiś pomysł na dekorację tortu bitą śmietaną? Ja zawsze robię takie kleksy, a chciałabym zrobić coś ekstra
Robię na obiad królika w sosie śmietanowym. Co zrobić, żeby śmietana dodana do sosu się nie rozwarstwiła? Co robię tego królika to mi się sos rozwala
Próbował ktoś robić placuszki warzywne z kukurydzą? Widziałam takie w jednym programie kulinarnym i zastanawiam się nad zrobieniem.
Robi ktoś z Was sok z brzozy? Mam w ogrodzie kilka drzew i zastanawiam się nad zrobieniem takiego soku. Niestety nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, a ranienie drzewa bo mam taki widzi mi się nie bardzo mi się podoba.
Jakich form na babki najczęściej używacie? Lepsze są silikonowe czy metalowe? A jeśli metalowe to powlekane teflonem czy może te ocynowane? A może jeszcze inne?