Odp: Ciasta na upały
- Forum: Ciasta na upały
Moja babcia robiła nam przekładane wafle To co prawda nie ciasto ale lubi je chyba każdy
Staż w Gotujmy: 2727 dni
Miasto: -
Moja babcia robiła nam przekładane wafle To co prawda nie ciasto ale lubi je chyba każdy
robaczek napisał(a): woców używacie do zrobienia "kostek" lodu?[/quote
Ja używam truskawek i rabarbaru, który co prawda owocem nie jest ale jest całkiem smaczny w tej odsłonie.
U nas upalnie. W słońcu nie da się wytrzymać, a i w cieniu nie jest lepiej.
biedroneczki napisał(a): Chciałabym przygotować ciasto banoffee w formie tortu. Jest to wykonalne czy całość może się zawalić?
Bardzo ciekawy pomysł. Tort w tej wersji musi być pyszny
Wydaje mi się, że przy tych upałach to ciasto popłynie. Jest tam masa krówkowa a ona przy wysokich temperaturach robi się jak mleko (przynajmniej moja). Jednak mogę nie mieć racji i jest jakiś sposób by to ciasto wykonać bez problemów. A tak nawiasem mówiąc chętnie przetestowałabym takie ciasto ale raczej zimą lub jesienią porą. Teraz bym się bała
Planuję wsadzić do zamrażarki małe soczki owocowe w kartonikach. Jak myślicie rozsadzi mi je czy spokojnie mogę to zrobić?
Jakie ciasta można przygotować z wykorzystaniem herbatników? Macie jakieś sprawdzone przepisy na takie ciasta?
Jak zabezpieczyć i zminimalizować zepsucie się ciast z masami i kremami?
Mam w domu brązowe pieczarki. Można z nich zrobić zupę pieczarkową czy będzie ona miała inny nie przypominający zupy pieczarkowej smak?
Co ewentualnie mogę przygotować z takich pieczarek?
Szukam przepisu na rozpływające się w ustach gołąbki bez zawijania. Może mi ktoś coś polecić?
Szczepił się ktoś na boreliozę? Kiedy najlepiej zacząć taką "terapię"?