Ulubiony kuchenny gadżet

Jaki jest Wasz ulubiony kuchenny gadżet, bez, którego nie wyobrażacie sobie pracy w kuchni?

Żelatyna czy agar?

Co wg Was jest lepsze agar czy żelatyna? Jakie są plusy, a jakie minusy tych produktów?

Odp: Odp: Szybkie ciasta

zbysiowa napisał(a): ciasteczka napisał(a): Macie może przepis na ekspresowe ciasta, które można szybko przygotować i podać gościom, którzy zjawią się za godzinę?

Biszkoptowe, babka majonezowa, lub z gotowców, ale tego nie polecam

Jak robisz babkę majonezową?

Odp: Odp: Prezent na rocznicę ślubu

Też stawiam na kopertę. Kupią to co będzie im potrzebne Czasem ciężko się wstrzelić i nie koniecznie zadowolić obdarowywanych.

Pączki serowe

Co zrobić żeby pączki serowe się nie przypalały? Nawet zmniejszenie temperatury oleju nie pomaga

Zielone ziemniaki

Co takiego jest w zielonym ziemniaku, że nie można go zjeść?

Kawowe cukierki kontra nalewka

Próbował ktoś zrobić nalewkę z kawowych cukierków? Jest wystarczająco kawowa czy trzeba do niej dodać kawy?

Biszkopt eksperymentalny

Kochani mam zagwozdkę. Bratowa poprosiła mnie o upieczenia biszkoptu ale bez żółtek. Zachodzę w głowę co mi wyjdzie, bo takiego czegoś jeszcze nie piekłam. Czego mogę się spodziewać? Niby do odważnych świat należy, a ja czuję, że mnie odwaga opuściła :/

100-letnie jaja :)

Jadł ktoś takie 100 letnie jajka? Koleżanka była w Chinach i twierdzi że to największy koszmar kulinarny. Ona czasem przesadza więc ciekawa jestem czy faktycznie te jajka to taki koszmar.