Faszerowane jajka
- Forum: Faszerowane jajka
Jaki jest Wasz ulubiony farsz do jajek? Wolicie farsze rybne czy może jajeczne?
Staż w Gotujmy: 2598 dni
Miasto: -
Jaki jest Wasz ulubiony farsz do jajek? Wolicie farsze rybne czy może jajeczne?
Co zrobić żeby ciasto z mąki kokosowej nie było suche i się nie rozlatywało?
Mam jeszcze sporo zamrożonych grzybów. Jak długo można je w taki sposób przechowywać?
Ile dajecie sosu na spód pizzy? Ja mam pecha i praktycznie zawsze daję za dużo i potem ciężko się ją piecze, bo ciasto jest mokre od tego sosu i nie wiem czy pizza się upiekła bo ciasto nie jest "sztywne" tylko się wygina.
Robił ktoś ciastka z przewagą mąki ziemniaczanej? Dostałam taki przepis i zastanawiam się co z niego wyjdzie. Wiem, że ta mąka łatwa w formowaniu, ale ciastka mogą się rozlatywać. Jak myślicie?
Możesz też na tort nałożyć masę cukrową i pobawić się w tworzenie tego stworka kolorowymi lukrami
W marcu jak w garncu Nic dodać nic ująć Raz pasowałoby chodzić bez kurtek i bluz a za chwilę zimową kurtkę ubierać
robaczek napisał(a): lukrowanepierniczki napisał(a): Co zrobić żeby szyszki z ryżu preparowanego nie były twarde i zbite? Kolejny raz mi takie wyszły Robiłam je setki razy a ostatnio mi nie wychodzą Co z takich kamiennych szyszek zrobić?
A może to wina krówek? Jak robicie szyszki to kupujecie takie kruche czy ciągnące się?
Ja użyłam takich ciągnących, bo akurat nowa dostawa była.
Co zrobić żeby szyszki z ryżu preparowanego nie były twarde i zbite? Kolejny raz mi takie wyszły Robiłam je setki razy a ostatnio mi nie wychodzą Co z takich kamiennych szyszek zrobić?
misia5 napisał(a): lukrowanepierniczki napisał(a): Co zrobić żeby szyszki z ryżu preparowanego nie były twarde i zbite? Kolejny raz mi takie wyszły Robiłam je setki razy a ostatnio mi nie wychodzą Co z takich kamiennych szyszek zrobić?
Może dałaś za dużo ryżu i zbyt mocno zgniatałaś szyszki przy formowaniu?
Ryżu dałam 3/4 paczki więcej, bo masa była zbyt luźna. Może to była przyczyna?