Faszerowane jajka

Jaki jest Wasz ulubiony farsz do jajek? Wolicie farsze rybne czy może jajeczne?

Mąka kokosowa

Co zrobić żeby ciasto z mąki kokosowej nie było suche i się nie rozlatywało?

Mrożone grzyby

Mam jeszcze sporo zamrożonych grzybów. Jak długo można je w taki sposób przechowywać?

Sos na pizzę

Ile dajecie sosu na spód pizzy? Ja mam pecha i praktycznie zawsze daję za dużo i potem ciężko się ją piecze, bo ciasto jest mokre od tego sosu i nie wiem czy pizza się upiekła bo ciasto nie jest "sztywne" tylko się wygina.

Ciastka z mąki ziemniaczanej

Robił ktoś ciastka z przewagą mąki ziemniaczanej? Dostałam taki przepis i zastanawiam się co z niego wyjdzie. Wiem, że ta mąka łatwa w formowaniu, ale ciastka mogą się rozlatywać. Jak myślicie?

Odp: Odp: Tort dla dziecka

Możesz też na tort nałożyć masę cukrową i pobawić się w tworzenie tego stworka kolorowymi lukrami

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

W marcu jak w garncu Nic dodać nic ująć Raz pasowałoby chodzić bez kurtek i bluz a za chwilę zimową kurtkę ubierać

Odp: Odp: Szyszki

robaczek napisał(a): lukrowanepierniczki napisał(a): Co zrobić żeby szyszki z ryżu preparowanego nie były twarde i zbite? Kolejny raz mi takie wyszły Robiłam je setki razy a ostatnio mi nie wychodzą Co z takich kamiennych szyszek zrobić?

A może to wina krówek? Jak robicie szyszki to kupujecie takie kruche czy ciągnące się?

Ja użyłam takich ciągnących, bo akurat nowa dostawa była.

Szyszki

Co zrobić żeby szyszki z ryżu preparowanego nie były twarde i zbite? Kolejny raz mi takie wyszły Robiłam je setki razy a ostatnio mi nie wychodzą Co z takich kamiennych szyszek zrobić?

Odp: Odp: Szyszki

misia5 napisał(a): lukrowanepierniczki napisał(a): Co zrobić żeby szyszki z ryżu preparowanego nie były twarde i zbite? Kolejny raz mi takie wyszły Robiłam je setki razy a ostatnio mi nie wychodzą Co z takich kamiennych szyszek zrobić?

Może dałaś za dużo ryżu i zbyt mocno zgniatałaś szyszki przy formowaniu?

Ryżu dałam 3/4 paczki więcej, bo masa była zbyt luźna. Może to była przyczyna?