Bezowa dekoracja

Chce zrobić na cieście bezową dekorację (pokruszę duże bezy) jak myślicie rozpuszczą się w lodówce? Nie wiem czy mogę je dać dzień wcześniej czy lepiej przed podaniem.

Carbonara

Jak robicie carbonarę to kiedy dodajecie do niej jajka? Mi się wiecznie jajecznica robi i nie wiem gdzie popełniam błąd

Jajka w mięsnej otoczce

Jak długo smażycie takie mięsne kuleczki, w środku, których jest ugotowane na twardo jajko?

Rozmaryn

Wiecie może czy rozmaryn po ususzeniu nie straci aromatu.

Teściowa :)

Jak zwracacie się do swojej teściowej? Mówicie do niej po imieniu, czy może mamo, a może teściowa?

Bita śmietana z czekoladą

Chcę zrobić masę z bitej śmietany i mlecznej czekolady. Kiedy dodać czekoladę do śmietany? Przed ubijaniem czy w czasie ubijania?

Krojenie biszkoptów

Czym dzielicie biszkopty na blaty? Używacie noża, nitki czy jeszcze innego sposobu?

Moskitiera

Jakich moskitier używacie? Wolicie białe czy może czarne? Koleżanka twierdzi, że przez białe nic nie widać i ze psują widok. Miałam kupić białe i teraz nie wiem co robić :/

Wino do ciasta

Nada się wino domowej roboty do ciasta? Znalazłam stary przepis w jednej z szuflad na strychu i do wykonania tego ciasta potrzebne jest wino. Mam sporo swojskiego tylko nie wiem czy się nada. Jak myślicie?