Masa z mascarpone

Przy robieniu masy z mascarpone i kremówki ubijamy śmietanę osobno czy razem z mascarpone?

Rozmrażanie mięsa

Jak rozmrażacie mięso to zostawiacie je samemu sobie, żeby spokojnie odtajało czy może zalewacie je wodą by przyspieszyć proces odmrażania?

Czerwona kapusta

Barwił ktoś jajka za pomocą liści z czerwonej kapusty? Jak się za to zabrać, żeby ten kolor był widoczny, bo ja jakie jajka do niego daję takie same wyjmuję

Zupa ogórkowa

Czym zakwaszacie zupę ogórkową jak ta nie jest ani trochę kwaśna? Zrobiłam zupę ogórkową i gdyby nie to, że widać w niej ogórki to bym w życiu nie powiedziała, że to ta zupa. Ogórki ani trochę kwaśne nie były

Woda przegotowana kontra kwiatki

Podlewa ktoś z Was kwiatki wodą przegotowaną? Oczywiście zimną nie gorącą lub ciepłą

Mąka kokosowa

Co zrobić żeby ciasto z mąki kokosowej nie było suche i się nie rozlatywało?

Mrożone grzyby

Mam jeszcze sporo zamrożonych grzybów. Jak długo można je w taki sposób przechowywać?

Sos na pizzę

Ile dajecie sosu na spód pizzy? Ja mam pecha i praktycznie zawsze daję za dużo i potem ciężko się ją piecze, bo ciasto jest mokre od tego sosu i nie wiem czy pizza się upiekła bo ciasto nie jest "sztywne" tylko się wygina.

Ciastka z mąki ziemniaczanej

Robił ktoś ciastka z przewagą mąki ziemniaczanej? Dostałam taki przepis i zastanawiam się co z niego wyjdzie. Wiem, że ta mąka łatwa w formowaniu, ale ciastka mogą się rozlatywać. Jak myślicie?

Odp: Odp: Tort dla dziecka

Możesz też na tort nałożyć masę cukrową i pobawić się w tworzenie tego stworka kolorowymi lukrami