Odp: Odp:

chef napisał(a): a co tu daleko szukać ...grzyby leśne i cukier lub miód ... niemozliwe pomyslicie ... a jednak ...zróbcie na przykład dobre grzyby marynowane bez dodatku cukru lub miodu do zalewy


robię taką zalewę grzyby marynuję w wodzie z miodem ,gorczycą,cynamonem,goździkami i pieprzem

Kurczak z czekoladą? Parówki z dżemem? Najdziwniejsze połączenia.

magdalennab napisał(a): fuuuu kasza gryczana z jorurtem

dobry spróbuj kotletów z piersi kurczaka w panierce z ananasem z puszki na kotleta jeden krążek mnie to zaskoczyło gdy mi to zaserwowano ale smakowało ok


u nas podaje się jeszcze przykryte żółtym serem (wydawało mi się sztandarowym daniem komunijno-chrzcinnym)

Odp: Odp: przyszli teściowie, co podać...

dobry napisał(a): kawa i ciasto raczej po posilku glownym?


Z tą kolejnością to jest tak czy danie główne typu ciepłe leczo, jajka faszerowane, gorące sałatki podajesz jako obiad czy kolację bo jako obiad to po tym jest deser a jako kolacja to przed tym jest podwieczorek i chyba to nie zależny od regionu

Odp: Co jecie w pracy?

a ja po tej odpowiedzi pomyślałam że biedny Chef je to co akurat nie ucieka bo jest wielką szychą w mega korporacji

Odp: Tu serwis chwalimy :D

ja tu nie chcę się podlizywać ale jest taki jeden co ....a niech tam dobrze że jest i tworzy klimat ;>

Odp: kawa czy herbata?

czerwone

jogurt czy kefir ?

Odp: wesele bez rosolu to zadne wesele?

hehehe a ja bojkotuję wesela hehehe nikt nie będzie pić mojej wódki nawet ciepłej

Odp: Gadźety w kuchni

hehe to ja też nie mam się czym pochwalić