Odp: Odp: slowfood

annajot napisał(a): Tez czesto nosze ze soba termos, w ktorym mam herbate lub mietke ze swiezym imbirem i cytrynem
Jogurciki raczej odpadaja, bo jak dla mnie to swinstwo jest

jogurciki samorobotne

Odp: własne zioła

Ja mam własne zioła niestety nie mam ogródka więc wszystko na parapecie. Rośliny południowe ,które w naszym klimacie wymarzają min. lawenda,rozmaryn, melisa potrzebują gleb lekkich przepuszczalnych dużo światła i ciepła (mnie zimą po prostu wyblakły i zrzuciły liście) będąc w ogólniaku miałam je w szkole podobnie z bazylią ,oregano, estragonem,cząbrem . Na pole przed domkiem proponuję szałwię,lubczyk(dorasta do kilku metrów),miętę na zimę okrywamy chochołem w domu mogą spokojnie zimować

Odp: Mit czy fakt?

sika się na grzyby na targowiskach żeby nie ślimaczały mit czy fakt?
PS. te pomidory to ponoć spirytusem

Odp: dlaczego tak , nie lubimy cieciorki i soczewicy?

u nas dają to w green way wszystkie groszki tego świata a Polacy to ogólnie jedzą mało strączkowych (uprawa w Polsce jest praktycznie na zielony nawóz) wyka,seradela,łubin a groszku zielonego to nie widziałam w centralnej polsce

Odp: Tu serwis chwalimy :D

moc i kubek kawy dla zapracowanych (albo kubek kawy z mocą )

Odp: Odp: skąd inspiracje dla Waszych Nicków ?

chef napisał(a): "mediana"- tak od mediatorki , "jarek-energy"-energetyczny, energetyk czy pracownik zakładów energetycznych...


informatykom i ekonomistom mój nick jest dość dobrze znany ale hmmm. coś w tym jest

Odp: konina

  • Forum: konina

o to ciężka sprawa w sumie to ostatnią polsko-chińską rzeźnię końską zlikwidowali ok 95 roku i to na mazurach i tyle o tym wiem . Może trzeba zapytać skąd biorą produkty

Odp: nowa zabawa -wymyśl przepis do potrawy na zdjęciu

eee cwaniak my Ci tu przepisy wymyślamy a Ty złotą chochlę czy cóś innego za 10 patyków sprzątniesz że niby pomysł Twój

Odp: Odp: Regionalne nazwy potraw

cremebrule napisał(a): no coz ja tez nie wiem, ale brzmi jak jakis mlot wojenny grh.....

Ja mialam szczescie znac sie jeszcze z moimi dwoma prababciami, jak wracalam z przedszkola, jedna siedziala zawsze na tarasie pod altana w winogron, pelno kotow dookola niej i ja sie zawsze pytalam: co babcia jadla na obiad? a ona na to:
-pipry z mimrami i kurza dupe z czosnkiem


a te pipry z mimrami to co to ?