Odp: Barwienie ryżu
- Forum: Barwienie ryżu
biedroneczki napisał(a): Barwił ktoś ryż natką marchewki? Widziałam taki filmik i nie wiem czy to tak realne jak pokazano.
A jaki kolor ryżu uzyskujesz przy takim barwieniu?
Staż w Gotujmy: 4986 dni
Miasto: -
biedroneczki napisał(a): Barwił ktoś ryż natką marchewki? Widziałam taki filmik i nie wiem czy to tak realne jak pokazano.
A jaki kolor ryżu uzyskujesz przy takim barwieniu?
Też obstawiam indyka Choć uważam że jest kapryśny
ciasteczka napisał(a): Jak dostajecie od swoich dzieci różnego rodzaju obrazki to co z nimi robicie? Zostawiacie czy wyrzucacie? Mnie już miejsca brakuje Mam kilka pudeł w piwnicy
Zostają Popakowane w teczki i pudła
robaczek napisał(a): Czemu nie udaje mi się wyciąć serc z galaretki? Rozlatują się
Możesz też zmniejszyć ilość wody, w której rozrabiasz galaretkę. Jednak podstawą jest bardzo dobrze ją schłodzić.
robaczek napisał(a): Czemu nie udaje mi się wyciąć serc z galaretki? Rozlatują się
Podejrzewam, bo pewności nie mam , że za wcześnie chciałaś je wycinać i wyjmować. Najlepiej dać taką galaretkę do lodówki na 2-3 godziny dopiero wtedy wycinać serduszka.
ciasteczka napisał(a): Mamy od świąt miks orzechów. Są wśród nich migdały. Jak się do nich dobrać? Są tak twarde, że nawet młotek nie daje rady.
Moja pociecha zawij je w cienki kocyk (taki jak kiedyś były dla niemowlaków) i uderza tłuczkiem do mięsa (lżejszy niż mój młotek). Migdał nie ucieka i nie rozpryskuje się na wszystkie strony. I nie trzeba uważać na palce
robaczek napisał(a): Mam wyjątkową tortownicę. Wypada w niej dno. Nie wiem czemu, ale tak właśnie się dzieje :/ Dobrze, że robiłam sernik na zimno, w którym masa szybko zastyga, bo jakby to był sernik pieczony to była, by to katastrofa. Dno się przekręciło i sernik był podniesiony z jednej strony do góry, a z drugiej wypadał poza tortownicę. Jak to naprawić?
Sprawdzałaś zacisk? Może się poluzował?
U nas całkiem, całkiem Co raz więcej oznak zbliżającej się wiosny
biedroneczki napisał(a): Jakiej mąki używacie do naleśników? Nie chodzi mi o producenta tylko bardziej o typ mąki
Ja robię je najczęściej na mące typ 500. Ostatnio robiłam na mące tym 00 i również były pycha
biedroneczki napisał(a): Jak przygotowujecie tort to jak grube są blaty biszkoptowe? Na zagranicznych filmikach biszkopt ma chyba 6-7 cm grubości.
Ja kroję pomiędzy 7-15 mm Czasem grubsze, ale na pewno nie grubsze niż 25 mm