Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Popękana polewa

mocsłodkości napisał(a): misia5 napisał(a): mocsłodkości napisał(a): misia5 napisał(a): mocsłodkości napisał(a): Zrobiłam polewę na ciasto. Wszystko było super. Niestety następnego dnia polewa popękała Co się mogło stać?

A z czego była ta polewa?


Zrobiłam ją z czekolady.

A dałaś samą czekoladę czy dodałaś coś do niej?


Dałam samą czekoladę.

I się wszystko wyjaśniło Następnym razem jak będziesz taką polewę robiła dodaje trochę mleka lub śmietanki 30% Polewa nie popęka

Odp: Masa z masłem

robaczek napisał(a): Co zrobić żeby masa do tortu w dodatkiem masła się nie zważyła? A jak już się tak stanie to co zrobić żeby ją uratować?

Przy robieniu takiej masy musisz pamiętać, by wszystkie składniki masy miały temperaturę pokojową. 

Odp: Odp: Co sypiecie do karmników?

ciasteczka napisał(a): biedroneczki napisał(a): Jak w temacie Jakie nasiona lub ziarna dajecie ptakom do karmników? Oczywiście jak śnieg zasypuje cały świat

Ja kupiłam mieszankę nasion. Dla każdego coś dobrego I oczywiście musowo słoninka dla sikorek

Ja już nie mogę dawać słoninki Zniknęła antena i nie ma na co powiesić  

Odp: Pączki serowe

biedroneczki napisał(a): Co zrobić, żeby pączki serowe się nie przypalały? Jeszcze mi się nie udało zrobić tych pączków bez spalenie prawie całości

Nie wiem jaki masz przepis, ale może zmniejsz ilość cukru w cieście i sprawdź temperaturę oleju, w którym smażysz. Może jest zbyt nagrzany? Przy smażeniu dodawaj do oleju ziemniaki pokrojone jak na frytki. One obniżą temperaturę oleju. 

Odp: Ciasto z dżemem malinowym

robaczek napisał(a): Macie może przepis z wykorzystaniem dżemu malinowego? Nie chodzi mi o ciasto do wykonania, którego trzeba dodać dżem, ale takie, które jak posmaruję dżemem będę czuła słoneczne lato

Możesz dżemem posmarować biszkopt. Na to dać ubitą na sztywno śmietanę 30%. Na śmietanę możesz dać świeże maliny Szybkie, proste i pyszne  

Odp: Co sypiecie do karmników?

biedroneczki napisał(a): Jak w temacie Jakie nasiona lub ziarna dajecie ptakom do karmników? Oczywiście jak śnieg zasypuje cały świat

U mnie słonecznik i pszenica

Odp: Odp: Odp: Popękana polewa

mocsłodkości napisał(a): misia5 napisał(a): mocsłodkości napisał(a): Zrobiłam polewę na ciasto. Wszystko było super. Niestety następnego dnia polewa popękała Co się mogło stać?

A z czego była ta polewa?


Zrobiłam ją z czekolady.

A dałaś samą czekoladę czy dodałaś coś do niej?

Odp: Mięso na roladki

robaczek napisał(a): Jakiego mięsa używacie najczęściej do przygotowania roladek? Które jest lepsze?

Ja robię ze schabu lub karkówki. 

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas halny. Głowę urywa

Odp: Kopytka

biedroneczki napisał(a): Z jakich ziemniaków przygotowujecie kopytka? Robicie je z gorących - dopiero co ugotowanych czy zimnych (wczorajszych lub celowo ostudzonych) ziemniaków? Które lepsze?

Ja robię z zimnych Najlepsze są te z poprzedniego dnia choć i te ugotowane rano i przestudzone są całkiem dobre