Odp: Odp: Odp: Polskie kiwi
ciasteczka napisał(a): misia5 napisał(a): mocsłodkości napisał(a): Mama chce mi dać zamrożone polskie kiwi. Wiem, że świeży owoc kiwi sprawia, że galaretka się nie zetnie. Nasze kiwi też ma takie właściwości?
Polskie kiwi daje ten sam efekt. Sprawdziłam to kilka lat temu. Mrożone czy nie galaretka się nie zetnie.
Nie próbowałam jeszcze naszego polskiego kiwi. Smaczne jest?
Jest smaczne I nie ma "włochatej" skórki. Jest niewielkie, gładkie, a w przekroju wygląda identycznie jak to z importu.
Odp: Odp: Odp: Odp: Polskie kiwi
mocsłodkości napisał(a): Bardzo Ci dziękuję za cenne wskazówki.
Nie ma za co
mocsłodkości napisał(a): Mama chce mi dać zamrożone polskie kiwi. Wiem, że świeży owoc kiwi sprawia, że galaretka się nie zetnie. Nasze kiwi też ma takie właściwości?
Polskie kiwi daje ten sam efekt. Sprawdziłam to kilka lat temu. Mrożone czy nie galaretka się nie zetnie.
ciasteczka napisał(a): Mam w domu słusznej wielkości pieczarki. Macie pomysł co można z nich zrobić? Zupa i sos odpada, bo już mam zrobiony, a pieczarek nadal sporo
Możesz je potraktować jak kotlety Obtoczyć w jajku, bułce tartej i usmażyć. Jak kapelusze są duże to przetnij je na dwie części ( jak biszkopt ). Poza tym możesz zrobić pizzę Możesz też przesmażyć i zamrozić. Wykorzystasz jak będziesz potrzebowała
Odp: Warzywa do faszerowania
biedroneczki napisał(a): Jakie warzywa najczęściej faszerujecie? Które Waszym zdaniem są najlepsze do tego celu?
Faszerować możesz np. papryki ( od Ciebie zależy jakiego koloru użyjesz), cukinii, ziemniaków, cebuli. Osobiście uwielbiam czerwoną paprykę
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?
U nas zima na całego Ferie trwają i dzieciaki śnieg mają Szkoda tylko, że nie chce się kleić, bo bałwana nie da się ulepić.
robaczek napisał(a): Co robicie najczęściej z białej kiełbasy? Szukam inspiracji, bo ja do tej pory zawsze robiłam z nią żurek. Chciałabym wypróbować jej w innej formie Macie jakieś przepis z użyciem tej kiełbasy?
Możesz zrobić z niej np. takie coś https://gotujmy.pl/kotleciki-z-bialej-kielbasy-w-sosie-chrzanowym,przepisy-sosy-przepis,271261.html
Odp: Odp: Odp: Krem kawowy
Mam złe wspomnienia z masami z kawy parzonej. To była jedyna masa, której ani ja ani moje rodzeństwo nie jedliśmy. Od tego czasu jesteśmy zwolennikami kawy rozpuszczalnej, której aromat jest wyczuwalny w kremie ale nie drapie po gardle
robaczek napisał(a): Mam problem. Pomidory nie chcą się obrać. Myślałam że nacięcie i znużenie w gorącej wodzie a potem w lodowatej pomoże ale tak się nie stało. Część skórki zeszła ale cała masa skórki została. Jak to teraz naprawić i obrać?
Zostaje ręczne usunięcie skórek. Ostrym nożem musisz ostrożnie je odciąć.Nie jest to trudne ale trzeba uważać żeby się nie skaleczyć.
Odp: Odp: Odp: Odp: Krem czekoladowy
biedroneczki napisał(a): Mogę prosić o przepis na ten ganach?
Jasne Proszę bardzo https://gotujmy.pl/muffinki-kakaowe,przepisy-przekaski-dla-dzieci-przepis,230004.html