Odp: Mrożony koper

Moja babcia świeże, dokładnie umyte i osuszone zioła przed zamrożeniem zasypywała solą. Przed użyciem płukała je i dodawała do sosów lub zup czy też np. ziemniaków. Wszystkie wyglądały idealnie

Odp: Odp: Odp: Masło smakowe

Ja tak jak ciasteczka najczęściej dodaję bardzo drobno posiekany, a potem roztarty czosnek oraz drobno pokrojony szczypiorek. Mąż woli zwykłe masło bez dodatków, natomiast moje dziewczynki i ja wolimy szczypiorkowe

Odp: Domowe masło

Do takiego masła trzeba użyć tłustej śmietany np. 30% Ubijasz ją np. w słoiku z dodatkiem soli do uzyskania odpowiedniej konsystencji
U nas na targu można kupić taką swojską śmietanę

Odp: Masło smakowe

Ze świeżymi ziołami możesz masło trzymać do 10 dni, ale tylko w lodówce. Z suszonymi ziołami i przyprawami znacznie dłużej. U mnie ziołowe wytrzymuje góra dwa dni

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

Nie wiem jak u Was ale u nas ostatnio non stop są burze :/ Najpierw słońce przypieka jakby chciało nas usmażyć , a chwilę potem leje i wieje że głowę chce urwać Dzisiaj słońce przebija się przez zachmurzone niebo. Ani ciepło ani zimno.

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: A co lubicie do Kawusi??

U nas sernik na zimno z brzoskwiniami i truskawkami Doskonały na upalne dni W sam raz do kawy lub herbaty

Odp: Bigos z młodej kapusty -

Zerknij na te przepisy :
https://gotujmy.pl/bigos-z-mlodej-kapusty,przepisy-kapusta-przepis,238527.html
https://gotujmy.pl/bigos-z-mlodej-kapusty,przepisy-szybkie-i-smaczne-przepis,238004.html
https://gotujmy.pl/bigos-z-mlodej-kapusty-z-boczkiem,przepisy-dodatki-przepis,237270.html
https://gotujmy.pl/bigos-z-mlodej-kapusty,przepisy-kapusta-przepis,224737.html
https://gotujmy.pl/bigos-z-mlodej-kapusty-pod-beszamelem,przepisy-kapusta-przepis,215599.html
Na tego rodzaju bigos na Gotujmy jest całkiem sporo przepisów Te niewielka ich część

Odp: Ciastka pieguski

W przypadku tego rodzaju ciastek ważne jest żeby schłodzić ciasto przed pieczeniem. Wykonaj z ciasta ciasteczka. Ułóż je na blasze. Tak przygotowane wstaw do lodówki na 5-10 minut. Tak schłodzone ciasteczka wstaw do piekarnika i piecz zgodnie z przepisem.

Odp: Wino ryżowe

Znalazłam taki przepis https://gotujmy.pl/wino-ryzowe,przepisy-alkohol-przepis,102492.html Myślę, że jak napiszesz do autorki przepisu ona z chęcią Ci pomoże i rozwieje wszelkie wątpliwości Chyba, że wszystko po przeczytaniu przepisu będzie jasne

Odp: Odp: Popcorn na słodko

To miałeś niezłą przygodę Człowiek uczy się na błędach A wysuszyłeś popcorn pokryty karmelem w piekarniku? Taki popcorn najlepiej wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st na kilka minut. Dzięki temu karmel którym pokryte są uprażone ziarenka kukurydzy zastygnie. Potem po wyjęciu i przestygnięciu można go porozdzielać bez trudu.