Spróbuj sody oczyszczonej. Choć jest niepozorna potrafi zdziałać cuda. Mi udało się sprać farbę. Niestety nie każdą farbę da się wyczyścić:/ Dowodem na to są ubrania mojej trzylatki Nie wiem co do tych farb dodano, ale niczym nie da się ich sprać. Ubrania są więc typowo do malowania farbami, żeby kolejnych nie wyplamiła na dobre
Ja na oknie mam miętę pieprzową. Ostatnio jednak na targu udało mi się kupić miętę cytrynową i grejpfrutową. O ile o pierwszej słyszałam to ta druga jest dla mnie zagadką. Czekam, aż się dobrze ukorzenią i zaczną puszczać nowe pędy.
Ja miętę stosuję głównie do deserów, napojów oraz kostek lodu. Do pojemniczka na kostki lodu daję listki mięty. Zalewam wodą i wstawiam do zamrażarki. Niby nic wielkiego ale potem napój z takimi kostkami smakuje genialnie
Cieszę się, że mogłam pomóc Mam nadzieję, że popcorn wyjedzie Ci taki jaki lubisz Tylko pamiętaj o mieszaniu garnkiem Spalony popcorn to coś czego nie chce się oglądać jak się chce na filmie go zajadać
Fajna sprzedawczyni Zgadzam się w 100% z użytkownikiem ciasteczka. Szarlotkę z robisz z każdego gatunku jabłek. Wszystko zależy od Ciebie. Możesz kupić kwaskowe renety, albo słodkie i soczyste rubinole. Możesz też wymieszać kilka odmian. Dzięki temu uzyskasz niepowtarzalny smak i aromat Możesz też dodać do jabłek 2-3 gruszki. Dzięki temu ciasto będzie miło jeszcze inny aromat i będzie równie pyszne
Ja się u nas z maślanym ciastem francuskim nie spotkałam. Jest niespotykane Może prędzej w większych miastach będzie dostępne aniżeli w takich małych jak to, w którym mieszkam.
Cukier dodajesz do rozgrzanego oleju razem z ziarnami kukurydzy. Jeśli robisz popcorn np. z 120 g ziaren kukurydzy to dodajesz o połowę mniej cukru czyli 60 g. Cukier możesz użyć dowolny, albo biały albo brązowy. Tylko musisz mieszać cały czas garnkiem żeby cukier się nie przypalił. Życzę smacznego
Znalazłam kilka przepisów na domowy jogurt. Oto kilka z nich:
https://gotujmy.pl/domowy-jogurt-naturalny,przepisy-napoje-mleczne-przepis,240215.html
https://gotujmy.pl/domowy-jogurt-naturalny,przepisy-napoje-mleczne-przepis,215237.html
https://gotujmy.pl/domowy-jogurt-naturalny,przepisy-dodatki-przepis,104800.html
Potem wystarczy dodać owoce jeśli wolisz owocowy
Zerknij na te przepisy:
https://gotujmy.pl/domowe-zelki-z-kandyzowanej-skorki-pomaranczowej,przepisy-dodatki-przepis,232350.html
https://gotujmy.pl/zelki-miodowo-cytrynowe,przepisy-desery-przepis,183196.html
https://gotujmy.pl/domowe-zelki,przepisy-desery-i-przekaski-dla-dzieci-przepis,170120.html
Myślę, że któryś Ci się przyda i spodoba Życzę miłego tworzenia
Jakiej mąki najczęściej używacie do przygotowania ciasta na pizzę? Macie jakiś swój ulubiony rodzaj? Ja osobiście uwielbiam mąkę typ 00. Jest idealna na pizzę. Ciasto wygląda i smakuje zupełnie inaczej niż z tradycyjnej mąki.