Odp: Ryż czy makaron?
- Forum: Ryż czy makaron?
robaczek napisał(a): Co lepsze do dań chińskich?
Stawiam na ryż.
Staż w Gotujmy: 3272 dni
Miasto: -
robaczek napisał(a): Co lepsze do dań chińskich?
Stawiam na ryż.
U nas raz wiosenna pogoda, a raz powiewa chłodem. Poniedziałek był słoneczny, ale wiatr nieziemsko zimny.
biedroneczki napisał(a): Jakiego rodzaju ziaren używacie przy pieczeniu bułek i chleba z ziarnem?
Pestki z dyni, słonecznik, sezam i mak.
Mąż kupił mi duży słoik jabłkowej masy na szarlotkę. Taką masę trzeba jeszcze odparować czy jest gotowa do użycia? Nigdy nie używałam takiego czegoś i nie wiem czego się spodziewać.
U nas to samo. Rano pięknie słońce świeci, dwie trzy godziny później niebo zasłaniają gęste chmury. Uroki marcowej pogody
lukrowanepierniczki napisał(a): Ile dajecie sosu na spód pizzy? Ja mam pecha i praktycznie zawsze daję za dużo i potem ciężko się ją piecze, bo ciasto jest mokre od tego sosu i nie wiem czy pizza się upiekła bo ciasto nie jest "sztywne" tylko się wygina.
Ja daję niewiele. Tylko tyle by zakryć ciasto. Przez sos widać to ciasto. Winne mogą być składniki. Jeśli dasz ich za dużo, albo będą zbyt mokre to przy pieczeniu puszczą sok, który namoczy ciasto.
Jak długo gotować jajka do pieczeni, żeby po upieczeniu jej żółtka nie miały ciemnej otoczki?
zbysiowa napisał(a): mocsłodkości napisał(a): Jak długo gotować jajka do pieczeni, żeby po upieczeniu jej żółtka nie miały ciemnej otoczki?
Gotuję 8 minut od zagotowania, czy to do pieczeni czy do zjedzenia od razu
Bardzo Ci dziękuję. Już nie mogę się doczekać tej pieczeni
Ja zapiekam ryż i przesmażone jabłka. Przed podaniem posypuję cynamonem i cukrem pudrem
Masakra. Ja to zawsze narobię sobie jakiegoś kłopotu. Masz rację. Zostawiłam je na meblach, a one "zjadły" wilgoć z otoczenia. Za roztargnienie płaci się gumowymi bezami