Jeszcze się uczę ;) Zaczynam prowadzić bloga ;]
http://kuchenny-armagedon.blogspot.com/

Odp: Tit się żegna

Droga TiT! nie znam Cię osobiście, ale zdążyłam poznać przez ten rok i bardzo żałuję, ze odchodzisz, naprawdę, bez Ciebie gotujmy.pl to nie będzie to samo... Co to za dziwne zmiany? najpierw Cherry, teraz Ty... ech, mimo wszystko, mam nadzieję, że na nowej drodze życia będzie Ci się wiodło jak najlepiej i będziesz zadowolona no i odpoczniesz sobie od naszych narzekań smutno tu będzie bez Ciebie, wracaj czasemmm

Odp: Chwalimy się;

super, Pyzo, gratuluję, jeszcze tej książki nie widziałam, ale zachęciłaś mnie te bransoletki też śliczne i ta biżuteria, wohoho czekoladka- gratuluję, cos dużo osób ostatnio z tą Ewą przeżywa przygody a zoo- super, zdjęcia, ja też uwielbiam zooo... aha ja dodam za niedługo zdjęcia nagród, bo na razie baterii w aparacie brak

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Bahus napisał(a): Dziś zamiast obiadu...
Bahus, Bahus, nie szalej, bo zgaga bęęędzie jak będziesz leczyć kaca, to zapraszam do mnie na melanżyk, ja nie idę na melanż, bo jestem w piżamce

Co to jest chłodnik?

nie śmiejcie się, ale nigdy nie robiłam chłodnika i nie wiem co to jes(13 lat ). Widziałam w przepisach, w gazetach te nazwy, ale nie mam pojęcia o co chodzi. Czym się rózni od zupy? dziękuję za odp.!

Odp: co dzisiaj na obiad?

A ja się pochwalę, że kupiłam ostatnio (dooobra, 2 tygodnie temu) pędy bambusa w Lidlu. Słoiczek kosztował tylko 3 zł. No i do tego zakupiłam makaron chiński. Nie wiem, czy bambus z Chinami ma coś wspólnego, ale chciałam spróbować takiego jakiegoś oryginalnego, orientalnego dania Mama wymyśliła do niego sosik- taki jakby coś a'la bolognese, z mięskiem mielonym, sosem pomidorowym i mięsem z indyka i dodatkiem pędów bambusa Więc na obiad był makaron chiński z sosem a'la bolognese i pędami bambusa ) pysznościi! = zupka warzywna mojej mamy.

Odp: Wszyscy się witają, a Cherry się żegna

oooch, taka strata ... to już nie będzie ta sama strona bez Ciebie . Nie wiem, czemu odchodzisz, ale mam nadzieje, ze to jakiś słuszny powód ! w każdym razie z okazji imienin naj naj naj no i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, którą zapewne sobie dobrze wybrałaś. Szkoda, że nie będzie już takiej wisienki na gotujmy... nikt Cię nie zastąpi, pamiętaj o tym! żegnamy cieplutko, ochh płakać się chcę, użytkowników dochodzi, a ci najlepsi odchodzą ... no nic, pozostaje życzyć tylko szczęścia w życiu, wisienko, bądź zawsze taką 'wisienką na torcie", jaką jesteś

Odp: co dzisiaj na obiad?

a u mnie pierwszy raz rybka na parze ;0 z ryżem w sosie słodko-kwaśnym. Mama ukrywała przede mną urządzenie do gotowania na parze, a pewnego dnia robiłam porządki w kuchni i się natknęłam na to urządzonko mama była załamana potem cały czas ją męczyłam , żebyśmy coś zrobiły na parze i się dzisiaj udało

Odp: Odp: Chwalimy się;


p.jola1 napisał(a): Dzisiaj w magazynie moje Gotowanie ukazała się informacja o moim blogu i przepis http://straga.pl/warsztaty-kulinarne/damsko-meskie-w-prasie/[/quote]
gratulacje

teresa_rm napisał(a): ried 11.08.2011r
Z mężczyznami moimi..
dużo szczęścia i miłości, radości, pięknych i spełnianych małymi kroczkami marzeń!

Odp: co dzisiaj na obiad?

a u nas sznycelko-pulpeto-kotleciki z makreli, z dodatkiem cebulki i warzyw oraz kukurydzy + puree ziemniaczane z kminkiem+ sałatka z sałaty,cebuli i pomidorków . Jutro się zabieram za swój pierwszy w zyciu chleb na zakwasie. (pewnie będzie różnica od tego na drożdżach )

Odp: co dzisiaj na obiad?

a u nas zupa grochowa ze śmietaną+ filet z indyka smażony (wieem, wybrzydzałam, bo sama chciałam sobie usmażyć, a nie topić go w tej wielkiej ilości tłuszczu) + ziemniaczki i sałatka z marchewki, jabłka, cukru i kwasku cytrynowego