Każda kuchnia, ale w szczególności włoska i fusion
Odp: Pomidorowe szaleństwo...
- Forum: Pomidorowe szaleństwo...
a może zna ktoś przepis na jakiś dobry ketchup
Odp: Greckie przysmaki
- Forum: Greckie przysmaki
O żesz, dobrze że my nie mieszkamy na terenach aktywnych sejsmicznie. Naprawdę niezapomniane wrażenia
Odp: Wątek grzybowy.
- Forum: Wątek grzybowy.
Pyza, widzę tu całkiem fajne zbiory. Jakaś swoja tajna miejscówka z grzybami, czy po prostu tyle grzybów w Twoich lasach
Odp: Robimy przetwory...
- Forum: Robimy przetwory...
a od wąchania jeszcze lepsze jest jedzenie
Odp: Witajcie o poranku...
- Forum: Witajcie o poranku...
Miał o tydzień przedłużone wakacje?
Odp: Pomidorowe szaleństwo...
- Forum: Pomidorowe szaleństwo...
Buniu, jak to kupne się nie nadają Są różne pomidory w sprzedaży i w necie też już wyszukałem kilkanaście przepisów na zwykłe pomidory z targu. Co z nimi jest nie tak
Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
luna napisał(a): Pablito napisał(a): luna napisał(a): Mniam, apetyczne pierozki u Was dziewczyny. Ja zajadalam sie kacza zupka i kotlecikami z parmezanowa panierka.
a jak robisz panierkę Czy to sam Parmezan czy mieszany z mąką lub bułką tartą
Pablito, dodalam do bulki tartej 2 lyzki startego parmezanu. Panierowalam najpierw w mace pszennej, pozniej obtoczylam w jajku i nastepnie w bulce tartej wymieszanej z parmezanem
A ja wczoraj kombinowałem z rybą, ale nie znając proporcji ale kochając Parmezan nie żałowałem go i właściwie dałem go więcej niż bułki, a to spowodowało przywieranie panierki do teoretycznie nieprzywierającej patelni :/
Odp: Greckie przysmaki
- Forum: Greckie przysmaki
To naprawdę ciekawe doświadczenia i wspomnienia. Domniemam że mogłabyś tak opowiadać i opowiadać, a tego chciałoby się słuchać
Odp: Odp: Greckie przysmaki
- Forum: Greckie przysmaki
wesoło
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
luna napisał(a): Mniam, apetyczne pierozki u Was dziewczyny. Ja zajadalam sie kacza zupka i kotlecikami z parmezanowa panierka.
a jak robisz panierkę Czy to sam Parmezan czy mieszany z mąką lub bułką tartą