Każda kuchnia, ale w szczególności włoska i fusion

Odp: Pomidorowe szaleństwo...

a może zna ktoś przepis na jakiś dobry ketchup

Odp: Greckie przysmaki

O żesz, dobrze że my nie mieszkamy na terenach aktywnych sejsmicznie. Naprawdę niezapomniane wrażenia

Odp: Wątek grzybowy.

Pyza, widzę tu całkiem fajne zbiory. Jakaś swoja tajna miejscówka z grzybami, czy po prostu tyle grzybów w Twoich lasach

Odp: Robimy przetwory...

a od wąchania jeszcze lepsze jest jedzenie

Odp: Witajcie o poranku...

Miał o tydzień przedłużone wakacje?

Odp: Pomidorowe szaleństwo...

Buniu, jak to kupne się nie nadają Są różne pomidory w sprzedaży i w necie też już wyszukałem kilkanaście przepisów na zwykłe pomidory z targu. Co z nimi jest nie tak

Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

luna napisał(a): Pablito napisał(a): luna napisał(a): Mniam, apetyczne pierozki u Was dziewczyny. Ja zajadalam sie kacza zupka i kotlecikami z parmezanowa panierka.

a jak robisz panierkę Czy to sam Parmezan czy mieszany z mąką lub bułką tartą
Pablito, dodalam do bulki tartej 2 lyzki startego parmezanu. Panierowalam najpierw w mace pszennej, pozniej obtoczylam w jajku i nastepnie w bulce tartej wymieszanej z parmezanem

A ja wczoraj kombinowałem z rybą, ale nie znając proporcji ale kochając Parmezan nie żałowałem go i właściwie dałem go więcej niż bułki, a to spowodowało przywieranie panierki do teoretycznie nieprzywierającej patelni :/

Odp: Greckie przysmaki

To naprawdę ciekawe doświadczenia i wspomnienia. Domniemam że mogłabyś tak opowiadać i opowiadać, a tego chciałoby się słuchać

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

luna napisał(a): Mniam, apetyczne pierozki u Was dziewczyny. Ja zajadalam sie kacza zupka i kotlecikami z parmezanowa panierka.

a jak robisz panierkę Czy to sam Parmezan czy mieszany z mąką lub bułką tartą